Koulun ikkuna jäi auki – aiheutti ison vesivahingon: "Ammatti-ihmiset tekevät suunnitelman, miten tilat kuivatetaan"

Kuopiossa Jynkän koulussa sattui eilen iso vesivahinko. Palolaitoksen ja koulun rehtorin mukaan tilanne on saatu hallintaan.

Jynkän koulu sijaitsee Kuopiossa Maitotie 2:ssa. Sen esikoulutiloissa oleva käyttövesiputki hajosi eilen ja vettä valui satoja litroja lattialle. Vesiputki oli jäätynyt ja rikkoutunut auki jääneen ikkunan vuoksi. Paikalle mennyt harrastajaryhmä oli huomannut vuodon ja teki asiasta ilmoituksen.

– Poistuimme eilen paikalta noin kello kuuden aikaan illalla ja jätimme tilanteen kiinteistönomistajan haltuun. Jälkitoimenpiteet ovat heidän hoidettavanaan, kertoo Antti Korhonen, päivystävä palomestari Kuopion Neulamäen paloasemalta.

Käyttövesiputki oli ollut auki jääneen ikkunan vieressä ja putki oli haljennut. Vettä valui kahdessa kerroksessa noin 200 – 300 neliömetrin alueelle.

Korhosen mukaan paikalla oli ollut viisi paloautoa. Kiinteistönomistajan hankkimat huoltomiehet jatkavat huoltotöitä kuivattimilla ja puhaltimilla.

Tilanne hallinnassa ja koulu jatkuu

Jynkän koulun rehtorin Saila Tirkkosen mukaan tilanne on normalisoitunut.

– Muutama luokka joutui siirtymään toiseen luokkaan opiskelemaan, muuten on ollut ihan normaali koulupäivä.

Tirkkosen mukaan kaksi ryhmää oli joutunut vaihtamaan paikkaa, mutta ne pysyivät silti samassa rakennuksessa.

– Ammatti-ihmiset tekevät suunnitelman, miten tilat kuivatetaan. Ei ole kummempia ongelmia sen suhteen, Tirkkonen lopettaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat