Mainos

Helsingin tulvasta isoja vaurioita kymmenille kiinteistöille – veden vallassa olleen metroaseman tiloja kuivataan yhä

Eiliset voimakkaat sateet aiheuttivat harmia kymmenille kiinteistöille pääkaupunkiseudulla.

Helsingin pelastuslaitokselle tuli parikymmentä sateisiin liittyvää tehtävää eilisen päivän ja illan aikana. Pelastuslaitokselta arvioidaan, että vedet aiheuttivat ongelmia huomattavasti suuremmalle määrälle rakennuksia kuin mitä pelastuslaitoksen tietoon on tullut.

– On aivan varmaa, että se on jäävuoren huippu. Kyllä kaupungissa on ollut ehkä 2–5 kertaa enemmän vesivahinkoja. Meidän tietoon tulleet ovat ne vakavimmat tapaukset, joiden kanssa kiinteistöt eivät yksin pärjää, kertoo Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala.

Pelastuslaitoksen suurin operaatio oli Elielin parkkihallin ja Rautatientorin metroverkon alueella. Vesi pääsi tulvimaan parkkihallista metrotunneliin asti.

– Tutkinta on vielä kesken. Vielä ei tiedetä, miksi paineistettu viemäriputki on purkautunut hallitsemattomasti väärää kautta parkkihalliin. Siellä on ehkä jokin vikaantuminen. Vielä on epäselvää, johtuiko se veden määrästä vai jostain muusta. Sieltä on tullut aika suuri määrä vettä, Hakala kertoo.

Liikenteen kerrottiin aamulla normalisoituneen, mutta hissit eivät vielä iltapäivälläkään toimineet Rautatientorin metroasemalla. Pelastuslaitoksen arvion mukaan vesi aiheutti huomattavia taloudellisia vahinkoja.

– Siellä on sähkökeskuksia ja samalla tasolla sijaitsevissa tiloissa olevia laitteita ja muuta irtaisimistoa kastunut. Vesi myös pysäytti toisella raiteella metroliikenteen, eli nämä toiminnalliset ja rakenteelliset kustannukset ovat varmaan kohtalaisen suuria, Hakala arvioi.

Metroliikennettä hoitava Helsingin kaupungin liikelaitos HKL ei vielä anna tarkkaa arviota vahinkojen suuruudesta, mutta kuvailee niitä mittaviksi.

HKL:stä kerrotaan MTV Uutisille, että tarkkaa arviota ei voi antaa ennen kuin tilat ja laitteet on saatu kuivattua.

Kuivausta suoritetaan huoltotiloissa, eikä siitä ole haittaa matkustajille.

Myöskään sitä ei voida sanoa, milloin vioittuneet hissit saadaan takaisin käyttökuntoon. 

– Veden takia vahingoittui muun muassa sähkökeskuksia. Niitä joudutaan korjaamaan ja vaihtamaan. Hissit eivät toimi, koska niitä ohjaavat sähköjärjestelmät vioittuivat veden takia. Vahinkojen suuruus selviää kuivattelun jälkeen, kertoo HKL:n infrasta ja kalustosta vastaavan yksikön johtaja Artturi Lähdetie.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.