Jäätynyt vesiputki aiheutti ison vesivahingon kuopiolaisessa koulussa – satoja litroja vettä valunut kahteen kerrokseen

Kuopiossa Jynkän koulussa on sattunut iso vesivahinko jäätyneen vesiputken takia. Asiasta tiedottavat Kuopion kaupunki ja hätäkeskus.

Jynkän koulu sijaitsee Kuopiossa Maitotie 2:ssa. Sen esikoulutiloissa oleva käyttövesiputki on hajonnut ja vettä on valunut satoja litroja lattialle.

Vettä on valunut kahdessa kerroksessa noin 200–300 neliömetrin alueelle. Jonkin verran on kastunut myös irtaimistoa.

Palokunta on estänyt veden leviämisen koulun vielä kuiviin tiloihin ja poistanut kahdesta kerroksesta vettä vesi-imureilla ja lastaamalla vettä kaivoihin.

Pelastuslaitoksen mukaan kyse on mittavasta vahingosta. Pelastuslaitos sai asiasta hälytyksen kello 14 jälkeen tänään.

Rehtori: Lapset kouluun huomenna normaalisti

Jynkän koulun rehtorin mukaan koulutyö saadaan järjestetyksi koulun muissa tiloissa, joten oppilaat voivat tulla huomisaamuna normaalisti kouluun lukujärjestyksen mukaan. Vanhemmille on ilmoitettu asiasta Wilman kautta.

Myös esikoululaisten vanhemmista suurin osa on jo tavoitettu puhelimitse, ja osa perheistä järjestää hoidon itse huomenna. Muutoin esikoululaisille on järjestetty huomiseksi korvaava tila Paimenpojan päiväkodista.

Jynkän koulun tiloihin pääsi vuotamaan vettä eilisillasta lähtien. Vesivahingon syynä oli auki jäänyt ikkuna, jonka vuoksi vesiputki jäätyi ja rikkoutui. Vuodon havaitsi ensimmäisenä tänään paikalle mennyt harrastajaryhmä.

Toissa kesänä avatussa Jynkän koulussa on oppilaita noin 540.

Lue myös:

    Uusimmat