Mainos

Koululaisten päivätyökeräyksen tuki Sambiaan

Tämänsyksyisen koululaisten ja opiskelijoiden taksvärkkikeräyksen tarkoituksena on auttaa Sambian aids-orpoja ja olla muutenkin mukana aidsin vastaisessa työssä Sambiassa. Sambiassa arviolta joka neljännellä aikuisella on HIV-tartunta. Vuonna 2000 Sambiassa saattaa olla jopa 600000 aidsin takia orvoksi jäänyttä lasta.

Suomalaisissa kouluissa varoja kerätään tekemällä taksvärkki eli päivän verran työtä ja lahjoittamalla palkka taksvärkkikeräykseen. Tähän mennessä jo noin 25000 koululaista ja opiskelijaa on ilmoittautunut mukaan keräykseen. Yhteinen teemapäivä on 18. syyskuuta, mutta muukin paremmin sopiva päivä käy.

Taksvärkin yhteistyö- ja asiantuntijakumppanina on Suomen AIDS-tukikeskus, joka tarjoaa tukea ja apua HIV-tartunnan saaneille, heidän läheisilleen ja tartunnasta huolestuneille. AIDS-tukikeskus haluaa olla mukana Sambian keräyksessä, koska aids ei tunne valtioiden rajoja ja kerrankin on mahdollisuus tehdä jotain konkreettista niiden lasten ja nuorten hyväksi, joiden elämään aids on vaikuttanut.

Taksvärkki ry on järjestänyt keräyksiä jo vuodesta 1967. Kerätyillä rahoilla on esimerkiksi rakennettu kouluja Mosambikiin ja autettu katulapsia Nepalissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.