Mainos

Koululaisten liikuntatulokset heikkenivät – etenkin poikien kunto huolettaa

1:36

Oppilaiden väliset erot fyysisessä toimintakyvyssä ovat suuria, kertoo opetusministeriön ja Opetushallituksen Move!-mittaus. Suomalaisten viidesluokkalaisten keskimääräinen kestävyyskunto on kansainvälistä keskitasoa.

Move!-mittaukset tehtiin nyt toista kertaa. Tuloksia kirjattiin 50 000 viidesluokkalaiselta ja 10 000 kahdeksasluokkalaiselta.

Syksyn 2016 mittauksiin verrattuna tulokset heikkenivät hieman sekä tytöillä että pojilla 20 metrin viivajuoksussa, heitto–kiinniotto-yhdistelmässä, ylävartalon kohotuksessa ja vauhdittomassa 5-loikassa.

Osa koululaisista saa mittauksista hyviä tuloksia ja osa huolestuttavia. Tiedotteen mukaan erityisenä huolenaiheena on poikien liikkuvuus, esimerkiksi 30 prosenttia kahdeksasluokkalaisista pojista ei pysty ojentamaan etuselkäänsä täysistunnassa.

Move!-mittausten lähtökohtana on tukea yksittäistä oppilasta fyysisestä toimintakyvystä huolehtimisessa. Tulosten kokoamisella tähdätään siihen, että koululaiset motivoituisivat liikkumaan ja että päättäjät, vanhemmat ja liikunnanopettajat saisivat objektiivista tietoa. Mittaustuloksia ei käytetä oppilaan arvioinnin perusteina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.