Vuosi tuhoisasta koulusurmasta: Uutisankkuri murtui lukiessaan äidin kirjettä kouluampumisessa kuolleelle tyttärelle – "Toivon, että olisin voinut ottaa luodit puolestasi"

Uutisankkuri murtui lukiessaan äidin kirjettä kouluampumisessa kuolleelle tyttärelle 3:55
CNN:n Brooke Baldwin murtui lähetyksessä, kun hän luki äidin kirjettä tämän kuolleelle tyttärelle.

CNN:n uutisankkuri Brooke Baldwin liikuttui kesken lähetyksen, kun hän luki ääneen äidin kirjettä tämän kuolleelle tyttärelle. 

Lori Aldaheff kirjoitti ystävänpäivän kunniaksi kirjeen vuosi sitten kuolleelle tyttärelleen Alyssalle. 14-vuotias tytär sai surmansa Parklandin kouluampumisessa.

Baldwinin lukeman kirjeen alussa äiti kirjoitti, että ystävänpäivä on nyt täynnä muistoja. Edellinen ystävänpäivä oli viimeinen kerta, kun hän näki lapsensa.

– Muistan, ettet ollut innoissani menossa kouluun. Kuten monet 14-vuotiaat, sinäkin olisit halunnut poikaystävän ja olit pettynyt, kun sinulla ei sellaista ollut, äiti kirjoittaa.

Hetki tämän jälkeen Baldwin liikuttuu, mutta saa itsensä koottua. Hän sanoo ääneen, että haluaa saada luetuksi kirjeen loppuun, sillä siinä on tärkeää asiaa.

Ampumisessa kuoli lukuisia lapsia

Kun kirjeen lukeminen jatkuu, äiti kertoo siinä, että vuosi on pitkä aika. Hän haluaa kertoa tyttärelleen, mitä kaikkea sinä aikana on tapahtunut.

– Veljesi kaipaavat sinua kauheasti. He kaipaavat kanssasi riitelemistä. He kiittävät sinua, sillä sait isän vakuutettua siitä, että rajoittamaton langaton verkkoyhteys on tarpeellinen, äiti kirjoittaa.

Kirjeen lopussa äiti kertoo, että hän on puhunut muiden lapsensa menettäneiden kanssa ampumisesta. Hän kertoo myös kampanjoivansa koulujen turvallisuuden puolesta. 

– Toivon, että olisin voinut ottaa luodit puolestasi.

Kouluampumiset ovat yleisiä Yhdysvalloissa

Floridassa Parklandin kouluampumisessa kuoli kaikkiaan 17 ihmistä. Heistä suurin osa oli Alyssa Aldaheffin tavoin lapsia. Ampuja oli koulun entinen oppilas.

Parklandin ampuminen on yksi Yhdysvaltojen historian tuhoisimmista. Ampumisia sattuu usein, ja niiden ehkäisemiseksi on ehdotettu monia keinoja aina aselakien muuttamisesta koulujen työntekijöiden aseistamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat