Kouluaikojen pahin traumaruoka? Mielipiteesi saattaa nyt muuttua

Monen suomalaisen inhokkiruokalistalle nousee varmasti kouluaikojen tilliliha, mutta oletko koskaan kokeillut valmistaa sitä ihan itse?

Kouluruokalan tillilihasta traumatisoituneena monetkaan eivät ole aikuisiässä enää kokeilleet kyseisen ruokalajin valmistamista kotioloissa. Makuja-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen päätti puhdistaa tillilihan maineen.

– Suomalaisia yhdistää kaksi kammoa. Traumaattiset kokemukset koulun kanaviillokista ja tillilihasta. Tein viikon sisään molempia ja ihastuin kumpaankin. Saman olisi tehnyt varmasti moni muukin. On todella sääli, että kaksi upeaa ruokaa on onnistuttu pilaamaan niin täydellisesti usean sukupolven ajan, vaikka koulun keittäjien työtä suuresti arvostankin. Nyt tillilihasta on kuulemma luovuttu kouluissa kokonaan, Kinnunen kirjoittaa.

Kinnusen mukaan tilliliha aiheutti Sivumaku-blogin Facebook-sivuilla välittömästi vilkkaan keskustelun. Moni tunnusti pitävänsä siitä, toisien mielessä se herätti lähinnä runollisia kammotuksen kuvaelmia. Yksi asia on Kinnusen mukaan varma: Tilliliha ei jätä ketään kylmäksi.

– Ohjeen mukaisesti tehtynä väitän, että moni kääntyy kannassaan täydet 180 astetta. Vaimo sanoi tillilihani olevan top vitosessa kaikista kokkaamistani ruoista kautta aikain. Kehoitankin pääsemään lapsuuden traumoista eroon mitä herkullisimmalla tavalla, kokkaamalla itse tillilihaa.

Lue lisää ja katso tillilihan resepti Sivumaku-blogista.

Kanaviillokin resepti Sivumaku-blogissa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja