Koulu-uhkaus lukiossa Ahvenanmaalla – poliisi pyytää vihjeitä, kuka kirjoitti synkkiä päivämääräuhkauksia vessan peiliin ja käytävälle

Ahvenanmaan poliisi tutkii Godbyn lukioon kohdistunutta koulu-uhkausta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Christoffer Ahlfors vahvistaa MTV Uutisille, että poliisi sai ilmoituksen uhkauksesta eilen aamupäivällä.

– Aamupäivällä oli wc:n peiliin kirjoitettu (ruotsiksi) "Kouluammunta 22.4.2020. Varokaa!"

Ahlforsin mukaan vastaavanlaisia tekstejä löytyi myös muualta koulun sisältä, muun muassa käytävän peilistä ja ruokalan ovesta.

– Joihinkin oli kirjoitettu vain päivämäärä 22.4.2020, Ahlfors kertoo.

Hänen mukaansa tekstit oli kirjoitettu valkotaulutussilla. Siivoojat olivat ehtineet pyyhkiä osan teksteistä pois ennen kuin poliisi saapui paikalle, mutta poliisilla on kuvamateriaalia pyyhityistä teksteistä.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi on aloittanut tapauksesta esitutkinnan nimikkeellä laiton uhkaus.

– Poliisi on jututtanut eilen koulun oppilaita ja opettajia. Epäiltyä ei ole vielä tiedossa, ja nyt pyydetään, että mikäli jollakin on tietoa tekijästä, pyydetään ottamaan yhteyttä ympäri vuorokauden päivystävään vihjepuhelimeen tai sähköpostilla.

Havaintoja voi ilmoittaa puhelimitse numeroon 040 847 9550 tai sähköpostilla osoitteeseen tips.aland@polisen.ax.

Akuutti tilanne ohi eikä vaaraa ole

Ahlforsin mukaan kouluun ei tällä hetkellä kohdistu akuuttia vaaraa, mutta poliisi on vielä tänään paikan päällä Godbyn koululla.

– Pelkoa mennä kouluun ei pitäisi olla. Akuutti vaihe on ohi, ja vaaraa ei arviomme mukaan ole.

– Tässä on kyseessä vain kirjoituksia. Ovatko ne sitten vitsillä kirjoitettuja vai miten, mutta se on tosi huono vitsi ja vakava asia poliisin näkökulmasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja