Pulpetille ja vessan seinään kirjoitettiin uhkaukset Pohjanmaan kouluissa – poliisilta vakava muistutus

Pohjanmaan poliisi on tiedottanut torstaina kahdesta erillisestä koulu-uhkauksesta alueellaan.

Aamupäivällä tuli tieto koulu-uhkauksesta Laihialla, iltapäivällä puolestaan Isonkyrön ylä-asteella.

Poliisi epäilee Laihian yläkoulun oppilaan kirjoittaneen pulpetille kouluun kohdistuneen uhkauksen. Isossakyrössä yläkoulun wc:n seinälle oli kirjoitettu kouluun kohdistunut uhkaus, poliisi kertoo.

Poliisi oli paikalla kummallakin koululla selvittämässä uhkauksien tekijöitä ja turvaamassa koulunkäyntiä. Laihialla uhkailtiin väkivallanteolla kello 14.12. Poliisi ei avaa tarkemmin Isonkyrön uhkauksen laatua.

Poliisi korostaa suhtautuvansa uhkauksiin vakavasti, vaikka tässä tapauksessa kumpikin osoittautui perättömäksi.

– Nimettömänä esitetty uhkaus netissä tai muussa muodossa ei yleensä estä poliisia selvitystyössään vaan tekijän jäljille päästään melkein aina. Teot tutkitaan yleensä laittomana uhkauksena, jonka maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Epäiltyyn voidaan kohdistaa pakkokeinoja, eli hänet voidaan ottaa kiinni, pidättää ja jopa vangita. Epäillyn kotiin voidaan tehdä kotietsintä, omaisuutta voidaan takavarikoida ja tutkia, kuten esimerkiksi puhelimia ja tietokoneita, poliisi kertoo tiedotteesssa.

Pohjanmaan poliisi toivoo vanhempie puhuvan lastensa kanssa koulu-uhkauksista ja muista somen tyhmistä haasteista, joihin nuori voi päähänpistona ryhtyä.

Lue myös:

    Uusimmat