Mainos

Koulu teki rankan arviointivirheen kirjoitustehtävässä: Olisitko suostunut vastaamaan?

Koulun 11–12-vuotiaat oppilaat saivat tehtävän, joka aiheutti joillekin heistä stressiä.

Lontoolainen Thomas Tallis School joutui valokeilaan annettuaan oppilailleen kiistanalaisen kirjoitustehtävän. Koulun 11–12-vuotiaat oppilaat olivat opiskelemassa William Shakespearen Macbeth-näytelmää, ja osana opiskelua opettaja antoi heille tehtäväksi itsemurhakirjeen kirjoittamisen.

Näytelmässä Lady Macbeth menehtyy oman käden kautta. Tehtävän tarkoituksena oli kuvailla, miksi hahmo päätyy tekoon.

Vanhempien mukaan tehtävä oli lapsille stressaava. Marie Claire- lehden mukaan ainakin yhdellä oppilaalla on ollut lähipiirissään läheisiä, jotka ovat tehneet itsemurhan.  

– Missä universumissa tämä on hyvä idea? Kuka käskee teini-ikäisten joukkoa kirjoittamaan itsemurhaviestejä? eräs äiti ihmetteli paikallislehdelle.  

Koulu julkaisi rehtorin kirjoittaman anteeksipyynnön aiheesta sosiaalisessa mediassa. Kirjeessä todettiin, että tehtävän antanut opettaja on saanut kiitosta työstään, ja myös itse tehtävä on tunnettu opetusmetodi.

– Ymmärrämme, että tehtävä järkytti joitakin perheitä ja olemme keskustelleet aiheesta ja lähestymistavasta opetushenkilökunnan kanssa. Tapasin vanhempia viime viikolla ja pyysin sydämestäni anteeksi koulun puolesta sekä kerroin toimista, joihin on ryhdytty. Vanhemmat hyväksyivät anteeksipyynnön tapaamisessa, joka oli ystävällismielinen ja sydämellinen.

Rehtori vakuutti, että koulu välittää syvästi oppilaidensa henkisestä hyvinvoinnista, eikä tarkoitus ollut aiheuttaa stressiä.

– Olemme kuulleet tehtävän aiheuttaman huolen, emmekä teetä tätä tehtävää enää. Pyydän jälleen anteeksi kaikesta pahasta mielestä, jota tämä on saattanut aiheuttaa perheille.

***

11:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.