Koulutyttöjen karmea teko: Syyttivät poikaa valheellisesti seksuaalisesta väkivallasta, koska "eivät pitäneet hänestä"

7:29

Seksuaalinen väkivalta on vakava asia ja valheelliset syytökset vähentävät oikeiden tekojen uskottavuutta. Yhdysvaltalainen lukiolainen kärsii edelleen perättömän syytteen seurauksista.

VIDEO: Mitä tehdä jos omaa lasta kiusataan tai hän on kiusaaja?

Pennsylvanialaisessa Seneca Valleyn lukiossa on paljastunut julma teko saada epäsuosittu oppilas erotetuksi. Viisi lukiolaistyttöä syytti perättömästi luokkakaveriaan seksuaalisesta väkivallasta, pelkästään, koska eivät pitäneet hänestä, kertoo Yahoo! Lifestyle.

Kohtuutonta kärsimystä

Syytökset alkoivat kesäkuussa 2017, jonka jälkeen väitteiden kohteena oleva poika, T.F. (esiintyy alaikäisyytensä vuoksi vain nimikirjaimilla) joutui siirtymään kotiopetukseen kiusaamisen vuoksi. Muut oppilaat esimerkiksi teippasivat T.F.:n selkään tämän tietämättä tekstin ”Saalistaja”.

T.F. joutui muun muassa käymään useassa oikeudenkäynnissä, oli vangittuna nuorisovankilassa sekä arestissa kotona, ennen kuin muutama tytöistä vastahakoisesti myönsi syytteiden olleen vääriä.

Penn Live -sivuston mukaan, eräs tytöistä oli kertonut haastattelussa, että keksi syytöksen koska ”ei vain pitänyt pojasta”. Saman tytön oltiin kuultu kertovan muille oppilaille, että tekisi mitä vain saadakseen T.F.:n erotettua koulusta.

Tytöt selvisivät rangaistuksetta

T.F.:n vanhemmat Michael J. ja Alicia Flood ovat nostaneet lakisyytteen valheellista tietoa levittäneiden tyttöjen vanhempia, koulupiiriä sekä piirisyyttäjää vastaan.

Floodin perheen asianajaja Craig Fishman kertoo, että koulu tai piirisyyttäjän toimisto eivät tehneet mitään, vaikka selvisi, että tytöt olivat valehdelleet. Fishmanin mukaan koulu keskittyi edelleen tyttöjen suojelemiseen, eikä heille ole koitunut valehtelusta mitään seurauksia.

– T.F. on saanut tästä psykologisia traumoja. Hänen täytyy käydä psykologilla käsitelläkseen oireita, jotka ovat suoraa seurausta siitä, että häntä syytettiin perusteettomasti, Fishman kertoo.

Muut oppilaat tukevat syytettyä

Oikeusjutun vireillepanon jälkeen Seneca Valleyn lukion oppilaat ovat tulleet T.F.:n tueksi Twitterissä #WeStand4Flood-hashtagin kanssa (MeTuemmeFloodia).

”Tämän jutun lukeminen saa minut voimaan pahoin. Tänä perjantaina osoitamme tukemme koko Floodin perheelle laittamalla tekstin ”WeStand4Flood” paitojemme selkään”Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Tämä on kuvottavaa. Näiden tyttöjen pitäisi kärsiä vakavat seuraukset tästä, seksuaalisesta väkivallasta valehtelu ei ole vitsi”.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Häpeällistä, että yksi mukavimmista lapsista ja vilpittömimmistä perheistä Senecassa joutuu kokemaan tällaista. Tällaiset teot vahingoittavat oikeita seksuaalisen väkivallan uhreja ja saa piirisyyttäjän pohtimaan kahdesti ennen kuin syyttää oikeaa pahoinpitelijää”. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koulu ei koe tehneensä mitään väärin

Seneca Valleyn koulupiiri ei välittömästi vastannut Yahoo! Lifestylen kommenttipyyntöön, mutta Trib Live sai puolustelevan lausunnon koulupiirin tiedottajalta:

”Koemme vahvasti, että oikeusjuttu Seneca Valleyn koulupiiriä kohtaan on aiheeton. Olemme noudattaneet kaikkia soveltuvia lakeja ja aiomme puolustaa itseämme tarmokkaasti tämän prosessin aikana. Koulupiirin tärkeimpänä tavoitteena on oppilaiden, henkilökunnan, vanhempien ja vapaaehtoisten turvallisuus ja hyvinvointi." 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja