Kotonaan raa'asti raiskattu Ann-Mari pelkäsi kuolevansa: "Ymmärsin, että mies tappaa minut, jos..."

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa MTV3-kanavalla vieraillut kirjailija Ann-Mari Leinonen kertoo joutuneensa karulla tavalla raiskatuksi omassa kodissaan.

Seurustelukumppaninsa kanssa riidellyt Leinonen lähti hakemaan lohdutusta baarista. Naisen seurueeseen liittynyt mieshenkilö ei kiinnittänyt Leinosen huomiota ennen kotiinlähtöä.

– Kun lähdin kotiin, mies lähti perään. Ajattelin, että jos hän sanoisi minulle jotain kaunista... Se ei kuitenkaan päättynyt hyvin, Leinonen selvittää.

Leinosen kotona mies raiskasi hänet raa'asti samalla kuristaen. Nainen pelkäsi kuolevansa. 

– Minulla oli kaksi minää siinä tilanteessa. Oli paniikista lamaantunut ihminen, joka makasi sängyllä. Vieressä oli joku yliminä, joka ohjasi minua, että tee näin ja näin, niin selviät.

– Tilanne oli sellainen, että ymmärsin, että mies tappaa minut, jos en saa häntä laukeamaan, Leinonen kertoo.

Häpeä esti rikosilmoituksen

Tilanteen jälkeen Leinonen ei heti käsittänyt joutuneensa raiskauksen uhriksi. Hän päivitteli työkavereilleen "huonoa panoaan", kunnes ystävän sanat saivat naisen tajuamaan, mitä todella tapahtui.

– Se oli niin traumatisoivaa, ettei sitä tajunnut. Tuli syyllisyys ja häpeä ja sellainen, että miksi päästin miehen kotiini, Leinonen huokaa.

Tukinaisten kriisiterapiasta apua saanut nainen ei koskaan tehnyt tapauksesta rikosilmoitusta, sillä tilanteeseen liittyi paljon häpeää.

– Nostan hattua naisille, jotka tekevät rikosilmoituksen. Minusta ei siihen ollut, kokemuksestaan Sentillä rakkautta -kirjan kirjoittanut Leinonen myöntää.

Lue myös:

    Uusimmat