Kotitöitä vihaavan ihmisen joulusiivous: Kokeile näitä niksejä!

Joulusiivouksen tekeminen on tärkeä osa kodin laittamista joulukuntoon, mutta mikä avuksi, jos inhoaa siivoamista? Näillä vinkeillä teet joulusiivouksen mahdollisimman kivuttomasti.

Joulusiivouksen ei tarvitse viedä liikaa aikaa ja intoa. Puhtaan kodin kun saa nopeastikin, kunhan laittaa töpinäksi.

1. Ole mahdollisimman tehokas!

Voit toki viettää joulua myös likaisessa kodissa, mutta puhtaassa se sujuu mukavammin. Sinun on siis tehtävä valinta ja mikäli päätät siivota, pyri olemaan mahdollisimman tehokas – et pääse livistämään tästä tehtävästä, joten ole nopea ja hoida homma vauhdilla.

2. Laita ajastin soimaan!

Ollaksesi tehokas sinulla on oltava tiukka deadline: Laita kello soimaan vaikkapa tunnin päähän ja yritä olla mahdollisimman nopea. Kodin on oltava puhdas tunnin päästä.

3. Keskity olennaiseen

Järjestä tavarat paikoilleen, imuroi, pyyhi pölyt ja pese vessa – tavallisella perussiivouksella pääset jo todella pitkälle. Jos sinulla on tämän jälkeen energiaa vielä järjestellä laatikoita, tee se ihmeessä, mutta vähemmälläkin pääsee.

4. Huijaa

Puhdas tuoksu on tärkeä osa puhdasta ja raikasta kotia. Jos et jaksa pestä lattioita, jätä pesuaineämpäri hetkeksi eteiseen – aineen tuoksu leijailee koko kotiin ja antaa mielikuvan siitä, että olet pessyt lattiat. Tosin jos sukkasi jäävät kiinni lattiaan, eivät mitkään huijauskonstit auta – moppi käteen ja tehovaihde päälle.

5. Musiikki ja itsensä palkitseminen ovat sallittuja apukeinoja

Musiikin avulla pystyt keskittymään siivoamiseen tehokkaasti ja saat siitä lisäpuhtia. Muista myös hemmotella itseäsi, kun olet saanut homman valmiiksi: vaikkapa herkullinen ateria puhtaassa kodissa on taatusti ihana palkinto!

(MTV-LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat