Kotipizzan menestystarina vakuutti uudet norjalaisomistajat, suomalaisia juuria ei olla kitkemässä – "Olemme aina lentäneet korkealle ja kovaa"

Kotipizza siirtymässä norjalaisomistukseen 2:17

Kotipizzan omistaja vaihtuu, kun norjalainen Orkla ostaa nopeasti laajentuneen suomalaisyrityksen. Kotipizzan toimitusjohtajan mukaan yhtiö pitää jatkossakin kiinni suomalaisuudestaan ja yrittäjähengestä.

Kotipizzan liikevaihto on kasvanut yli 20 prosenttia vuodessa. Tämä on huomattu Norjassakin ja Pohjoismaiden suurin päivittäistavarakauppayritys Orkla päätti ostaa Kotipizzan.

Norjalaisomistaja sanoo, että suomalaisuus pysyy vahvana Kotipizzassa.

– Orklalla on pitkä historia, yksi vanhimpia yrityksiä Pohjoismaissa. Paikallisuus on meille elintärkeä asia. Ruokakulttuuriin kuuluu paikallisuus: paikalliset raaka-aineet, toimijat ja vahva tekeminen paikallisesti, sanoo neuvonantaja Rabbe Wikström Orklalta.

Kotipizzan tarina ja tekijät vakuuttivat norjalaiset

Norjalaisiin teki vaikutuksen Kotipizzan tarina ja tekijät. Kotipizza-ravintoloita on yli 260 ja yhtiö on luonut muitakin brändejä, kuten maailmalle pyrkivä No Pizza ja palkittu hampurilaisketju Social Burgerjoint.

– Olen oman taipaleeni aikana vuodesta 2015 sanonut, että ollaan tankattu rakettibensaa. Tämä on aina ollut yritys, joka on lentänyt korkealle ja kovaa, sanoo Kotipizzan hallituksen puheenjohtaja Kalle Ruuskanen.

Sosiaalisessa mediassakin tutuksi tullut, värikäs toimitusjohtaja Tommi Tervanen jatkaa Kotipizzan johdossa myös norjalaisjätti Orklan omistuksessa.

– Orkla tuo meille selkeästi vahvat kasvun elementit. Mielestäni on mahtavaa, että me suomalaisena yhtiönä kehitämme nyt yhdessä Pohjoismaiden suurimman elintarvikeyhtiön kanssa uutta liketoiminta-aluetta, johon liittyy myös kansainvälisyys vahvasti, Tervanen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat