Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lihayritys Snellmannin aluevaltaus: Pikaruokaravintola Tampereelle

Snellman
Julkaistu 19.04.2019 19:14

MTV UUTISET - KAUPPALEHTI

Liha-alan yritys Snellman avaa ensimmäisen pikaruokaravintolansa Tampereelle.

– Päätökset uusien pikaruokakioskien perustamisesta tehdään myöhemmin syksyllä, jos pilotti lähtee hyvin alkuun, kertoo Snellmanin valmisruokatoimialan toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Kokemusta halutaan nyt muun muassa aukioloajoista. Ensimmäinen Mr. Panini & Co palvelee Tampereen rautatieaseman kupeessa Hämeenkadulla seitsemänä päivänä viikossa.

– Olemme nöyriä. Mahdolliset päätökset laajentamisesta tehdään yksi kerrallaan, Snellman sanoo.

Hänen mukaansa pilotti on ollut iso investointi. Sen kopioiminen on sitten jo helpompaa.

– Tylsää pikaruoka-ketjua meille ei tule. Jokaisessa yksikössä pitää olla jotain omaa, siltä alueelta löytyvää, Snellman sanoo.

Lihatalo pyrkii pikaruokaan, jonka myynti kasvaa Suomessa 8–9 prosenttia vuodessa. Muuta ravintola-alaa kovemman kasvun takia pikaruokaketjut myös laajentuvat ja kilpailu alalla lisääntyy koko ajan.

Snellmanin mukaan Mr. Panini -kioskiravintolan kaltaista konseptia ei Suomessa kuitenkaan ole.

Uuden ketjun nimi tulee Snellmaniin kuuluvalta Mr. Paninilta, joka valmistaa kaupoissa, lentoasemilla ja R-kioskeissa myytäviä täytettyjä panineja.

Yritys mietti pitkään, mikä olisi seuraava askel. Inspiraatiota haettiin jopa Lontoon ravintolamaailmasta, mutta Snellmanin mukaan idea perustuu ennen muuta alan megatrendeihin.

Ketju haluaa tarjota nykyistä laadukkaampaa pikaruokaa. Se on kotimaisista, jäljitettävistä raaka-aineista paikan päällä tehtyjä panineja, salaatteja ja keittoja. Asiakas myös valitsee raaka-aineensa itse.

– Ruoka on kuin ravintolassa, mutta edullisempaa. Hampurilaisketjun hintojen kanssa emme kuitenkaan kilpaile, Snellman sanoo.

Liha-alan yritykset eivät ole aiemmin kokeilleet ravintola-alaa. Muuten elintarvikealalta kyllä löytyy tällaisia esimerkkejä.

Tunnetuin on Fazer, joka laajensi kahviloista henkilöstöravintoloihin. Myös Primula oli aikoinaan sekä leipomo että ravintolayritys. Valion baari oli aikoinaan hyvinkin tunnettu, mutta sen uusi tuleminen Helsinkiin epäonnistui.

Snellmanin liikevaihto oli viime vuonna 300 miljoonaa ja Snellmaniin kuuluvan Mr. Paninin myynti 13 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta:

Suosittu ravintolaketju kaavailee jopa kymmentä uutta ravintolaa Suomeen – poikkeuksellinen konseptiMoni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Yksi pikaruoka on nyt kaikkien huulilla Suomessa: "Vallankumous"Ravintoloitsija Jussi kypsyi, kun ruokatilauspalvelu "vei jäätävän summan välistä" – keksi yksinkertaisen ratkaisun: "Jokaisesta tilauksesta jää nyt jotain käteen"Pikaruoka on maistunut suomalaisille rajoituksista huolimatta – koronakevät on liidättänyt myynnin kasvuun, jolle ei näy loppuaLuovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua"
RuokaTalous

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • Eilen13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"