Lihayritys Snellmannin aluevaltaus: Pikaruokaravintola Tampereelle

Liha-alan yritys Snellman avaa ensimmäisen pikaruokaravintolansa Tampereelle.

– Päätökset uusien pikaruokakioskien perustamisesta tehdään myöhemmin syksyllä, jos pilotti lähtee hyvin alkuun, kertoo Snellmanin valmisruokatoimialan toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Kokemusta halutaan nyt muun muassa aukioloajoista. Ensimmäinen Mr. Panini & Co palvelee Tampereen rautatieaseman kupeessa Hämeenkadulla seitsemänä päivänä viikossa.

– Olemme nöyriä. Mahdolliset päätökset laajentamisesta tehdään yksi kerrallaan, Snellman sanoo.

Hänen mukaansa pilotti on ollut iso investointi. Sen kopioiminen on sitten jo helpompaa.

– Tylsää pikaruoka-ketjua meille ei tule. Jokaisessa yksikössä pitää olla jotain omaa, siltä alueelta löytyvää, Snellman sanoo.

Lihatalo pyrkii pikaruokaan, jonka myynti kasvaa Suomessa 8–9 prosenttia vuodessa. Muuta ravintola-alaa kovemman kasvun takia pikaruokaketjut myös laajentuvat ja kilpailu alalla lisääntyy koko ajan.

Snellmanin mukaan Mr. Panini -kioskiravintolan kaltaista konseptia ei Suomessa kuitenkaan ole.

Uuden ketjun nimi tulee Snellmaniin kuuluvalta Mr. Paninilta, joka valmistaa kaupoissa, lentoasemilla ja R-kioskeissa myytäviä täytettyjä panineja.

Yritys mietti pitkään, mikä olisi seuraava askel. Inspiraatiota haettiin jopa Lontoon ravintolamaailmasta, mutta Snellmanin mukaan idea perustuu ennen muuta alan megatrendeihin.

Ketju haluaa tarjota nykyistä laadukkaampaa pikaruokaa. Se on kotimaisista, jäljitettävistä raaka-aineista paikan päällä tehtyjä panineja, salaatteja ja keittoja. Asiakas myös valitsee raaka-aineensa itse.

– Ruoka on kuin ravintolassa, mutta edullisempaa. Hampurilaisketjun hintojen kanssa emme kuitenkaan kilpaile, Snellman sanoo.

Liha-alan yritykset eivät ole aiemmin kokeilleet ravintola-alaa. Muuten elintarvikealalta kyllä löytyy tällaisia esimerkkejä.

Tunnetuin on Fazer, joka laajensi kahviloista henkilöstöravintoloihin. Myös Primula oli aikoinaan sekä leipomo että ravintolayritys. Valion baari oli aikoinaan hyvinkin tunnettu, mutta sen uusi tuleminen Helsinkiin epäonnistui.

Snellmanin liikevaihto oli viime vuonna 300 miljoonaa ja Snellmaniin kuuluvan Mr. Paninin myynti 13 miljoonaa euroa.

Lue myös:

    Uusimmat