Mainos

Kotiin murtauduttiin Loimaalla – kuka varasti 12 koiraa?

Loimaalla on tehty erikoinen varkaus, jossa teon kohteeksi on joutunut kymmenen koiranpentua ja kaksi aikuista koiraa. Murto tehtiin omakotitaloon perjantai-iltana, eikä muuta oltu viety.

– Tulimme kotiin siinä puoli yhdeksän aikaan illalla ja ulko-oven ikkuna oli rikottu, kertoo perheen äiti Joanna Rantala.

– Avattiin ovi ja katseltiin sisälle ja huudeltiin koiria. Koirat eivät tulleet. Kävelimme tietysti katsomaan, mitä oli tapahtunut, koska koirat aina tulevat vastaan.

Järkytys oli suuri, sillä koirat eivät olleetkaan kotona.

– Molemmat aikuiset koirat olivat hävinneet ja pennut oli myös viety. Asuntoa ei muuten oltu mitenkään tutkittu, ja ainoat askeleet olivat yläkertaan ja alas, koska pennut on sieltä kuljetettu pois, Rantala kuvaa.

Varastetut pennut ovat vasta kuusiviikkoisia ja tarvitsevat vielä emoaan. Luovutusikäisiä ne ovat vasta parin viikon päästä.

Pentujen äiti, pitkäkarvainen saksanpaimenkoira Julia, on ollut perheessä kohta kuusi vuotta. Uros, sekarotuinen labradorinnoutaja Reka puolestaan tuli perheeseen puoli vuotta sitten sen edellisen omistajan kuoltua.

Perheellä vankka epäily syyllisistä

Perhe soitti varkaudesta tuoreeltaan poliisille ja rikosilmoitus asiasta kirjautui poliisin järjestelmään sunnuntaina.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Satu Värri Lounais-Suomen poliisista kertoo, että asiaa tutkitaan törkeänä varkautena.

– Rikosnimike on törkeä varkaus, koska asuttuun asuntoon on menty sisään murtautumalla. Poliisi on käynyt paikalla ja talolla oli murtojälkiä. Sisään on päästy rikkomalla ovessa oleva lasi, Värri vahvistaa.

Poliisi yrittää Värrin mukaan parhaillaan päästä epäiltyjen jäljille. Perheellä itsellään on vahva käsitys siitä, kuka oudon rikoksen on voinut tehdä.

Mikä tässä on teidän mielestänne voinut olla motiivina?

– En ihan oikeasti tiedä, mikä voi olla sellainen tässä tapauksessa. Ymmärtäisin, jos koirat olisivat kalliita.

Millä hinnalla olitte aikeissa pennut myydä?

– 300 eurolla. Sen takia pidimme korkeampaa hintaa, että koirille tulisi hyvä koti, vaikka ne sekarotuisia ovatkin. Ihmiset ottavat koiria ilmaiseksikin, mutta he eivät aina ole suunnitelleet asiaa kunnolla.

Teiltä on varastettu 10 pentua ja kaksi aikuista koiraa. Miten niistä voi päästä eroon paljastumatta?

– Juuri tästä syystä olen laittanut ja pyytänyt myös kavereitani laittamaan niistä Facebookiin ja joka puolelle ilmoituksia. 

Koko perhe toivoo, että koirat löytyisivät pian, sillä huoli on kova. 

– Ne ovat meidän perheenjäseniä, Rantala sanoo ääni murtuen.

Miten uskot, että tässä käy?

– Minulla on valitettavasti sellainen ajatus, ja mieskin sanoi samaa, että niitä ei ehkä enää ikinä löydy. Toivon kuitenkin että ne löytyvät, liikuttunut Rantala sanoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja