Koti kuntoon jouluksi – piristystä uudella maalipinnalla

Näyttävätkö seinäsi nuhjaantuneilta? Kaipaako kotisi piristystä? Vielä ehdit pikaehostaa kotisi jouluksi maalilla ja pensselillä.

Isompaan remonttiin ei ole enää välttämättä aikaa, mutta itse toteutettava maalausprojekti on nopeasti polkaistu käyntiin. Yhden huoneen maalausurakkaan on hyvä varata aikaa muutama päivä, riippuen siirrettävien tavaroiden määrästä. Itse maalauksen saa helposti hoidettua päivän aikana, sillä maali kuivuu nopeasti, jopa parissa tunnissa.

Maalaus on välineurheilua

Hyvän lopputuloksen saamiseksi kannattaa välineisiin satsata. Hyvä pensseli ja tela maksavat hiukan enemmän, mutta se näkyy lopputuloksessa. Hyvillä välineillä on helpompi saada tasaista jälkeä aikaan, eikä maalia kulu hukkaan. 

Huono tela imee itseensä enemmän maalia ja jättää epätasaisen jäljen maalattavalle pinnalle. Huonolaatuisen pensselin karvat irtoilevat helposti, eikä lopputuloksesta tule niin tasaista kuin hyvällä pensselillä.

Uusinta telamarkkinoilla ovat teflontelat, jotka ovat ketteriä ja kevyitä käsitellä ja jotka eivät ime maalia sisäänsä kuten tavalliset telat. Teflontelan puhdistus on myös helppoa, koska telan kuidut eivät ime maalia itseensä.

Lähde: SokevaLue myös:

    Uusimmat