Vuosia toisten koteja siivonnut kertoo, mitä kaikkea näki uransa aikana: "Se paljasti minulle, että he menettivät vauvan"

6:40

Amber Leventry kertoo, mitä oppi kahdeksan vuoden aikana siivotessaan ihmisten koteja. 

Kesytä kaaos! Videolla ammattijärjestäjän vinkit kodin siivoamiseen.

Amber Leventry omisti siivouspalveluyrityksen kahdeksan vuoden ajan. Hänellä oli jatkuvasti 20–25 asiakasta, joiden koteja hän siivosi viikoittain.

– En ole ihminen, joka siivoaa ja kertoo ihmisten salaisuudet, mutta kerron nyt, että olen nähnyt joitakin, sanotaanko kiinnostavia asioita kotisiivousaikanani, Leventry kertoo Scary Mommy -sivustolla.

– Olen törmännyt penispumppuihin, käytettyihin kondomeihin ja huumeisiin – eivätkä ne olleet samassa talossa. Olen vahingossa kuullut teinien harrastavan seksiä. Olen kuullut parien riitelevän. Olen kuullut naimisissa olleiden miesten ja naisten sanovan rakastavia asioita ihmisille, joiden kanssa he eivät olleet naimisissa, Leventry kuvaa.

"Täydellinen siivooja ei avaa laatikoitasi"

Hänelle on kerrottu monia salaisuuksia, jotka hän aikoo pitää.

– Täydellinen siivooja ei avaa laatikoitasi; mahtava siivooja saattaa avata laatikot, muttei tuomitse sinua tai varasta tavaroitasi. En ollut koskaan täydellinen, ja jos yöpöydän laatikko oli auki, vilkaisin ehdottomasti nopeasti ennen kuin suljin sen, Leventry sanoo.

Hän on kuitenkin oppinut sen, että monilla ihmisillä on aivan samankaltaisia salaisuuksia: piilotettuja suklaita, kannabista, outoja voiteita, vibraattoreja ja kondomeja.

– Kukaan ei välitä seksileluistanne tai huumeistanne, ihmiset. Ainakaan minä en välittänyt. En välittänyt myöskään ihmisten käyttämistä lääkityksistä. Ne pilleripurkit ja voiteet ja reseptit olisivat voineet olla omiani. Ihmiset tarvitsivat niitä päästäkseen päivän läpi ja elämänsä läpi.

Leventry ei koskaan varastanut asiakkailtaan, mutta tunnustaa joskus syöneensä asunnosta löytyneeltä herkkulautaselta esimerkiksi yhden keksin – ja jättäneensä sitten kiitoslapun omistajalle.

"Kerran kaikki nämä asiat katosivat yllättäen..."

Leventry tunsi samat ihmiset vuosikausia. Joskus häntä raastoi syyllisyys siitä, että hän sai tietää ihmisistä myös hyvin yksityisiä asioita. Monen elämänvaiheet ja yhtäkkiset muutokset olivat selvästi havaittavissa.

– Ultraäänikuva jääkaapin ovessa, raskausajan vitamiinit ja onnittelukortit kertoivat, että perheeseen on tulossa vauva. Kerran kaikki nämä asiat katosivat yllättäen ja se paljasti minulle, että he menettivät vauvan. Musertavaa.

"Sain iloa siitä, että järjestelin pehmolelut lapsen sängylle"

Avio-ongelmat, sairaudet ja kuolemat tulivat Leventrylle tutuiksi. Hän näki asiakkaansa sairastuvan ja kuolevan, ja tämän perheen surevan. Hän näki vanhempien tuntevan syyllisyyttä tai stressaantuvan erityislastensa vuoksi. Hän näki lasten taideteokset jääkaappien ovissa ja rakkaudentäyteiset kortit.

– Sain iloa siitä, että järjestelin pehmolelut lapsen sängylle. Käytin aikaa saadakseni uunin kiiltämään. Varmistin, että ihmisistä tuntui hyvältä, että olin heidän kotonaan. Tuota luottamusta ei voi pitää itsestäänselvyytenä, enkä minä pitänyt. Siksi ihmiset jättivät asioita nähtäväkseni, Leventry sanoo.

– Joskus paras asia, jonka näin jonkun kotona, oli pino laskuja, avoin päiväkirja tai liukuvoidepurkki yöpöydällä. Nämä asiat muistuttivat minua siitä, etten vain siivonnut taloa, siivosin kotia.

Leventry muistuttaa, että elämän kauneus on usein arkisissa yksityiskohdissa.

– Tuo on kenties tärkein asia, jonka opin noina vuosina, kun siivosin ihmisten koteja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja