Kosmetologi kertoo: Toimivatko nämä erikoiset kauneuskikat?

Kosmetologi Jenni Määttä kertoo, toimivatko naisten kotoisat kauneuskikat todella.

Kysyimme Kauneusvinkit-sivuston lukijoilta heidän erikoisinta kauneuskikkaansa. Moni valitsee kauneudenhoitotuotteensa suoraan jääkaapista. Kosmetologi Jenni Määttä kertoo, onko tämä järkevää.

Kurkut poistavat turvotuksen

"Olen joskus hoitanut itkuisia turvonneita silmiä kurkkujen kanssa. Myös kylmät teepussit taitavat toimia, jos on tullut riekuttua liikaa."

Kosmetologi vastaa:

Itsestään jo kylmä laskee turvotusta, joten jääkaappikylmä kurkku tai teepussit todella auttavat. Kurkku on ihoa rauhoittava ja se sisältää paljon vitamiineja, sokereita sekä kivennäis- ja hivenaineita, etenkin kaliumia, joka virkistää ihon aineenvaihduntaa. Kurkku kosteuttaa, virkistää, kirkastaa ja supistaa ihohuokosia.

Vihreän teen terveellisyys on tunnettu jo kauan. Vihreä tee sisältää flavonoideja sekä C-,D-,B1 ja B2-vitamiineja. Näitä käytetään kosmetiikassa antioksidantteina pitämään yllä ihon kuntoa.

Kookosöljyä meikin puhdistamiseen

"Puhdistan vedenkestävän silmämeikin aina kylmäpuristetulla, ravinnoksi tarkoitetulla kookosöljyllä. Ei kirvele ja hoitaa samalla silmänympäryksiä."

Kosmetologi vastaa:

Öljyjä käytetään paljon ihonhoidossa. Suosittelen kuitenkin huuhtelemaan öljyn todella hyvin pois, sillä se saattaa lisätä turvotusta silmänympärysalueella ja voi silmään mennessä aiheuttaa hetkellisesti sumentavan kalvon silmän pinnalle.

Hunajaa ihonhoitoon

"Kasvojen- ja vartalonkuorintaan käytän juoksevaa hunajaa ja sokeria."

Kosmetologi vastaa:

Hunaja on vanhimpia kauneudenhoitoaineita. Sekoitettuna kidesokeriin se todella toimii kuorintana. Sillä voi myös kevyesti kuoria huulet. Hunajaa yksinään voidaan käyttää myös naamiona kasvoille ja käsille.

Vauvaöljyä iholle

"Vauvaöljy tekee niin hyvää iholle! Suosittelen!"

Kosmetologi vastaa:

Totta, se suojaa ihoa ja kostealle iholle levitettynä öljy sitoo kosteutta ja pitää ihon pehmeänä. Öljyä voi käyttää myös meikin puhdistukseen. Sopii myös herkälle iholle.

Finnit pois hammastahnalla

"Kuivatan finnejä yön yli hammastahnalla."

Kosmetologi vastaa:

Tätä olen kuullut tehtävän paljon. Vaikutus perustuu hammastahnan ihoa kuivattavaan vaikutukseen. En silti suosittelisi tätä, koska ainakin osa hammastahnoista sisältää valkaisuaineita eivätkä ne välttämättä sovi tulehtuneen ihon hoitoon. Desinfiointiainekin kuivattaa ihoa, joten kostutetulla vanulapulla hetken finniä haudutellen saadaan sama kuivattava vaikutus.

Oliiviöljyä iholle

"Neitsytkookosöljy sopii niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Kuivan ihon hoidossa se on lyömätön, samoin kuiville hiuksille."

Kosmetologi vastaa:

Öljyt ovat todella suosittuja sekä ihon- että hiustenhoidossa. Tämän neitsytkookosöljyn olen kuullut olevan oikea ihmeaine, joka tehoaa kaikkeen. Sopii todella käytettäväksi sekä sisäisesti että ulkoisesti esimerkiksi deodorantina.

Soodaa hampaisiin

"Pesen joskus hampaani soodalla."

Kosmetologi vastaa:

Ruokasoodan valkaiseva teho perustuu sen hiovaan vaikutukseen. Se rasittaa hampaita ja kuluttaa hammaskiillettä. Kiilteen kuluminen taas aiheuttaa reikiintymistä. En suosittelisi ainakaan usein käytettäväksi.

Hiuksiin kookosöljyä

"Käytän kuivissa hiuksissani kookosöljyä ja pidän niissä pyyhettä noin puoli tuntia ja pesen huolellisesti pois. Sen jälkeen menen saunaan hoitoaine ja pyyhe päässä. Siellä olen noin kolme minuuttia. Lopputuloksena on pehmeät ja sileät hiukset. Näin teen joka toinen päivä."

Kosmetologi vastaa:

Öljyjä käytetään paljon hiustenhoidossa. Itse en suosittelisi näin hoitavaa käsittelyä näin usein, sillä öljyjen käyttö myös rasvoittaa päänahkaa ja veltostuttaa hiusta. Hiukset on myös pestävä useammin sampoolla, mikä kumoaa hoidon kosteuttavan vaikutuksen. Itse suosittelisin tätä tehohoitona esimerkiksi kerran kuukaudessa.

Kosteusvoide mukaan suihkuun

"Pesen itseni kosteusvoiteella. Iho ei kuivu niin kovasti. "

Kosmetologi vastaa:

Monet apteekista ostettavat perusvoiteetkin soveltuvat tähän tarkoitukseen.

Kookosöljyä kosteusvoiteeksi

"Käytän kookosöljyä kosteusvoiteena ja hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Luonnonmukaista ja halpaa!"

Kosmetologi vastaa:

Kosteusvoiteena kasvoille jätettynä kookosöljy voi olla hiukan turhan rasvainen. Se saattaa tukkia ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Hoitoaineeksi suosittelen kookosöljyä vain kevyesti käytettynä hiustenlatvoihin.

Sitruuna raikastaa

"Hieron kasvojani sitruunasiivulla. Se raikastaa ja aivan kuin imeytyy ihoon. Huuhtelen kasvoni noin 15 minuutin jälkeen."

Kosmetologi vastaa:

Sitruunalla on virkistävä vaikutus. Sitruunan vaikutus on antiseptinen, ihoa vaalentava ja arpia parantava. Se supistaa ihohuokosia ja vähentää talineritystä. Sitruunamehulla voidaan hoitaa aamuin illoin myös hauraita kynsiä.


Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja