Koskettavat viestit: Ystävät ja omaiset muistelevat Norjan lumivyöryssä menehtyneitä suomalaisia – "Olit hauska, seikkailunhaluinen ja hauskanpitoa rakastava mies"

Norjassa Tamokdalenin alueella etsinnät lumivyöryssä kadonneiden uhrien löytämiseksi jatkuvat 1:30
Uhrien etsintä on käynyt kiivaana tämän viikon aikana Tamokdalenin alueella.

Etsintöjen jatkuessa uhrien ystävät ovat surreet läheisiään sosiaalisessa mediassa. Neljännen Norjan lumivyöryssä menehtyneen etsinnät jatkuvat yhä kiivaasti perjantaina.

Kun etsintäjoukot yhä etsivät viimeistä Blåbärfjelletin rinteiden loukkuun jäänyttä henkilöä, uhrien ystävät ja sukulaiset ovat muistelleet heitä sosiaalisessa mediassa.

Lumivyöryssä menehtyivät suomalaiset André Stenfors, 32, Niklas Nyman, 36, Mikael Sten, 29 sekä ruotsalainen Disa Bäckström, 29. 

André Stenforsia on ikävöity hänen osaksi omistamallaan crossfit-salilla, jolla urheilullinen mies myös valmensi. Salin Facebook- ja Instagram-tileillä julkaistuissa muistokirjoituksissa kerrotaan, ettei vuosi 2019 alkanut toivotulla tavalla. 

– Meidän CrossFit-perhettämme on koeteltu suurella tragedialla yhden boksimme omistajan ja valmentaja André Stenforsin joutuessa onnettomuuteen hänen ollessaan laskettelumatkalla Norjassa. Tällä hetkellä yritämme käsitellä tapahtunutta ja tukea toisiamme surun keskellä, treenikaverit kirjoittavat. 

Stenforsin ystävä puolestaan kiittää yhteisistä muistoista ja lupaa sytyttää kynttilät liian aikaisin menehtyneiden muistoksi.

– Olit hauska, seikkailunhaluinen ja hauskanpitoa rakastava mies, joka valitettavasti vietiin pois liian pian, hän kirjoittaa.

Myös hänen perheenjäsenensä kirjoittaa ajatustensa olevan erityisesti veljenpoikansa Andrén luona.

– Mutta myös kaikkien läheisten, jotka yhä elävät epätietoisuudessa siitä, mitä nelikolle tapahtui, hän kirjoittaa.

Niklas Nyman harrasti kamppailulaji aikidoa Kemiönsaaressa. 

Kemiönsaaren aikidon harjoittelijat ja Turku Aikikai -seuran julkaisivat lyhyen muistokirjoituksen seuran Facebook-sivuilla.

– Jäämme kaipaamaan hänen iloista ja positiviista asennettaan. Otamme osaa suruun ja toivomme turmassa menehtyneiden uhrien omaisille voimia ja jaksamista surun keskellä, seuran Facebook-sivuilla kirjoitetaan. 

Ensimmäinen uhreista löydettiin keskiviikkona ja kaksi seuraavaa torstaina. Tromssan poliisin edustaja John-Kåre Granheim kertoi MTV Uutisille, ettei viimeisen uhrin tarkkaa sijaintia tiedetä.

– Mutta olemme optimistisia siitä, että hänet löydetään, Granheim vakuutti.

Neljän hengen hiihtäjäryhmä katosi kaksi viikkoa sitten Tamokdalenin alueella Pohjois-Norjassa. 

Lue myös:

    Uusimmat