Koskettava video taistelukentältä: nyrkkeilylegenda Vitali Klitshko osallistui poikkeukselliseen hääseremoniaan Kiovassa – "Elämästä pitää ottaa kaikki irti"

Kiovan pormestarina toimiva nyrkkeilyn entinen raskaansarjan maailmanmestari Vitali Klitshko jakoi sosiaalisessa mediassa videon poikkeusoloissa Kiovassa järjestetystä hääseremoniasta, jota hän itsekin kunnioitti läsnäolollaan.

Seremonia järjestettiin sunnuntaina erään Kiovassa sijaitsevan tarkastuspisteen vierellä. Avioon astelivat paikalliset asukkaat Lesja Ivastsenko ja Valeri Filimonov, jotka ovat eläneet yhdessä yli 20 vuotta. Heillä on myös yhteinen 18-vuotias lapsi.

Naimisiinmeno ei ollut ennen tätä tuntunut ajankohtaiselta tai edes tarpeelliselta. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

– Päätimme mennä naimisiin, koska elämme vaikeita aikoja eikä koskaan tiedä, mitä huomenna tapahtuu. Siksi on parempi toimia ennemmin kuin myöhemmin. Joitain asioita alkaa harkita uudelleen tällaisissa olosuhteissa, Filimonov sanoi.

– Meidän täytyy elää hetkessä. Monet puhuvat siitä, mutta vain harvat elävät sen mukaisesti. Pysyäksemme järjissämme meidän täytyy elää hetkessä ja pysyä toiveikkaina. Elämästä pitää ottaa kaikki irti. Tämä ei ollut tarkoituksemme. Emme osanneet odottaa sotaa, vaikka ihmiset ovat puhuneet siitä. Toivoimme, ettei se toteutuisi. Emme kiinnittäneet asiaan paljoakaan huomiota. Mutta nyt naimisiinmeno piristää minua, Ivastsenko sanoi.

Häävieraina oli Klitshkon lisäksi avioparin taistelutovereita Kiovan alueellisista puolustusjoukoista. Seremonian toimitti sotilaspastori.

– Elämä jatkuu! Ja me puolustamme Kiovaa, kiovalaisia ja maatamme! Klitshko kirjoittaa sosiaalisen median julkaisussaan.

– Halusin antaa heille lahjan. Kaikille ukrainalaisille sodan loppuminen olisi lahja. Ukrainalaisilla on vain yksi tavoite, lopettaa sota ja siviilien tappaminen. Se on kaikkien suuri toivo, eikä vain Ukrainassa, Klitshko sanoi.

Klitshko on toiminut Kiovan pormestarina vuodesta 2014 lähtien.

Hän ja hänen veljensä Vladimir – itsekin entinen raskaansarjan maailmanmestari – ovat vakuuttaneet puolustavansa kotikaupunkiaan tarvittaessa kuolemaan saakka.

– Seisomme yhden maailman voimakkaista armeijoista edessä. Halu säilyttää itsenäisyytemme on pääasiallinen tavoittemme. Puolustamme perheitämme, kaupunkiamme, kotimaatamme ja tulevaisuuttamme, Vitali Klitshko sanoi taannoin CNN:n haastattelussa.

– Meneillään on valtava isänmaallinen liike. Ihmiset, jotka eivät koskaan uskoneet taistelevansa tai pitävänsä asetta kädessään, tulevat nyt luoksemme. Meitä ei kiinnosta, miten vahva Venäjän armeija on. Olemme valmiita taistelemaan. Olemme myös valmiita kuolemaan kotimaamme ja perheidemme puolesta, koska tämä on kotimme. Kyse on meidän tulevaisuudestamme, ja nyt joku haluaa tulla tänne ja varastaa sen meiltä.

Lue myös:

    Uusimmat