Mainos

Koskettava kertomus sarvikuonon poikasesta, joka menetti äitinsä: “Se herää yöllä huutaen ikäväänsä”

Eläintarhan työntekijä nukkuu salametsästäjien kynsiin joutuneen sarvikuonoemon poikasen vieressä, jotta tämä tuntisi olonsa turvalliseksi. 

Taronga Western Plains -eläintarhassa työskentelevä Laura Ellison julkaisi alkuviikolla Facebookissa koskettavan tarinan emonsa menettäneestä sarvikuononpoikasesta Nenkanista. Sarvikuononpoika Nenkani saapui australialaiseen eläintarhaan menetettyään emonsa salametsästäjille noin viikko sitten.

Ellison kertoo, että sarvikuonot ovat todellisia laumaeläimiä, eivätkä ne ole tottuneet olemaan yksin. Sarvikuonoemojen ja poikasten välille muodostuu uskomattoman vahva suhde, ja poikaset elävät monista muista eläinlajeista poiketen vanhempansa rinnalla jopa kolmivuotiaaksi saakka.

Ellison kertoo yksin jääneen poikasen olleen surun murtuma sen saapuessa eläintarhaan. Yksinäisyys oli sille pelottava kokemus. Ellisonilla ja hänen kollegoillaan ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin ryhtyä toimittamaan emon virkaa pelokkaalle poikaselle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan on ristiriitaista ajatella, että laji, joka murhasi poikasen emon, auttaa nyt sitä jatkamaan elämäänsä.

Hoitajat eivät voi tehdä muuta kuin osoittaa rakkautta

Side poikasen ja hoitajien välille on ensiarvoisen tärkeä muodostaa mahdollisimman nopeasti, jotta ne voisivat luottaa hoitajiinsa täysin myös tulevaisuudessa.

– Tämä side antaa meille mahdollisuuden pitää heistä huolta aina maidon juottamisesta terveystarkastuksiin. Niiden täytyy luottaa meihin, jotta voimme auttaa ja kasvattaa niitä, Ellison kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nenkani on onneksi ryhtynyt luottamaan hoitajiinsa ja hakee heistä tukea päivin ja öin. Poikasen vieressä nukkunut Ellison kertoo, että joskus poikanen uneksii aivan selvästi kuolleesta äidistään, ja se herää yöllä huutaen ikäväänsä.

– On uskomattoman sydäntäsärkevää olla todistamassa sitä tuskaa, johon moni meistä voi samaistua.

Nainen kertoo viettäneensä poikasen vieressä monta unetonta yötä, mutta hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa.

– Emme voi tehdä muuta kuin rauhoitella häntä ja osoittaa hänelle valtavan määrän rakkautta antamalla hänelle pientä lohtua läpi tämän vaikean ajan, Ellison toteaa.

Näin sujuu sarvikuonon synnytys. 

0:39

Lähde: Facebook

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.