Korut säihkyviksi kotikonstein – katso helppo ohje

Korut menettävät osan loisteestaan ajan kanssa, mutta kunnollisella puhdistuksella on mahdollista palauttaa timanttien säihke ja kullan kiilto.

Hopeiset korut pysyvät yleensä hyvinä käytössä, mutta korulippaan pohjalla hopea tummuu herkästi ajan myötä. Korut menettävät myös kiiltoaan.

Koruihin kerääntyy yllättävän paljon bakteereja, joten säännöllinen puhdistus on tärkeää. Erityisesti sormukset ovat täynnä likaa, joka ei lähde pelkällä käsienpesulla pois.

Tällä helpolla ohjeella herätät uuteen loistoon kaikki kulta-, hopea- ja timanttikorusi. Seos ei vahingoita koruja ja sen voi huoletta tehdä niin usein kuin on tarpeellista.

Ainesosat:

  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 1 tl tiskiainetta
  • noin 2,5 dl kuumaa vettä

Lisäksi tarvitaan pieni kulho, pala alumiinifoliota, paperipyyhkeitä ja vanha hammasharja lian pois harjaamiseen.

Suola, ruokasooda ja alumiinifolio muodostavat yhdessä kemiallisen reaktion, joka puhdistaa luonnollisesti likaa metalleista. Tiskiaine toimii rasvan ja lian tehokkaana irroittajana.

Ohje:

Vuoraa kulho alumiinifolion palalla. Mittaa kulhoon suola, ruokasooda ja tiskiaine. Kaada lopuksi päälle kuuma vesi. Seos alkaa poreilla. Pudota seokseen puhdistusta kaipaavat korut ja anna niiden liota puhdistusaineessa 10 minuuttia.

Ota korut pois seoksesta ja harjaa ne vanhalla hammasharjalla puhtaiksi. Harjalla saat pienet kolosetkin puhtaiksi sekä pinttyneimmät liat pois. Huuhtele puhdistetut korut vedellä ja taputtele kuivaksi.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat