Koronavirusta sairastavan kiinalaisnaisen oireet alkoivat yskällä ja tukkoisuudella – tällaisessa korkeimman tason eristysyksikössä häntä pidetään: ”Infektion leviäminen sieltä on mahdotonta”

Myös suomalaisia altistunut virukselle – Lapin sairaanhoitopiirin lääkäri kertoo, miten viranomaiset etsivät uusia altistuneita 4:42
Infektioylilääkäri Markku Broas kertoo, miten tauti paljastui ja miten siihen puututaan jatkossa.

Wuhanista Suomen Ivaloon matkanneen kiinalaisturistin koronaoireet alkoivat sunnuntaina yskällä ja tukkoisuudella. Tiistaina nousseen 39 asteen kuumeen jälkeen hän hakeutui päivystykseen.

Nainen on tällä hetkellä hyväkuntoinen. Kiinalaisnainen on ilmavarotoimiyksikössä Lapin keskussairaalassa, jota infektioylilääkäri Markku Broas kuvailee korkeimman tason eristysyksiköksi. Kyseessä on alipaineistettu huone, jossa on oma suodatettu ilmastointi ja erilliset sulut sisään ja ulos kulkemiselle.

– Sitä kautta tällaisen infektion leviäminen on mahdotonta, Broas vakuuttaa.

Hän kertoo terveydenhuollon valmistautumisen toimineen hyvin, eikä ole syytä epäillä, että terveydenhuollossa olisi tapahtunut altistumisia virukselle.

Torstaina viranomaiset yksilöivät virukselle mahdollisesti altistuneet henkilöt. Jos he oireilevat, heidät ohjataan eristykseen ja tutkimuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat