Kainuulaisen kuntoutuskodin asukkaalla on todettu koronatartunta – todennäköisesti peräisin jouluvieraalta

Kajaanissa sijaitsevan Samoojan kuntoutuskodin asukkaalla on todettu tänään koronavirustartunta. Kainuun soten pandemiapäällikkö arvioi, että tartunta on todennäköisesti peräisin joulun aikana asukkaan luona vierailleelta läheiseltä.

Samoojan kuntoutuskoti on Kainuun soten mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ympärirvuorokautinen asumispalveluyksikkö, jossa on tällä hetkellä 15 asukasta ja noin kymmenen työntekijää.

Nyt sairastuneen kanssa yhteisissä tiloissa oleilevat asukkaat ovat saattaneet altistua tartunnalle. 

Vierailla ja henkilökunnalla on maskipakko

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo, että sekä henkilökunnalla että vierailijoilla on kasvomaskipakko, joten mikäli varotoimista on asianmukaisesti huolehdittu, tartunnan riskiä asukkaista ulkopuolisiin on pidettävä pienenä. 

– Kaikki asukkaat testataan välittömästi, ja koko hoitoyksikkö asetetaan karanteeniin ja vierailukieltoon toistaiseksi. Yksikön sulun pituus selviää myöhemmin testitulosten myötä, Koukkari kertoo tiedotteessa.

Kuntoutuskodissa vierailleita kehotetaan tarkkailemaan oireita

Henkilökunnan ei katsota altistuneen, joten rajoitustoimet eivät koske työntekijöitä. 

Myös Samoojantien asumispalveluyksikössä joulun jälkeen vierailleita pyydetään hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä, mikäli hengitystie- vatsatauti- tai muita koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Tämä video sai aikaan kohun Twitterissä – rikottiinko Levillä baarissa koronarajoituksia? 0:41
Tämä video sai aikaan kohun Twitterissä – rikottiinko Levillä baarissa koronarajoituksia?

Lue myös:

    Uusimmat