Koronavirus on ylivoimaisesti vakavin maailmanlaajuinen terveysuhka, jonka WHO on joutunut julistamaan – Belgiassa huolestuttava tartunta-aalto

Kuinka Suomi varautuu koronan mahdolliseen toiseen aaltoon? Vieraana STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila 8:20
Video: Näin Suomessa varaudutaan koronaviruksen mahdolliseen toiseen aaltoon

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi maanantaina, että koronaviruspandemia on ylivoimaisesti vakavin terveysuhka, jonka se on yli 70-vuotisen historiansa aikana joutunut julistamaan.

Koronavirukselle ei ole vielä pystytty kehittämään toimivaa rokotetta tai lääkehoitoa, joten sosiaaliset rajoitustoimet ja hyvä hygienia ovat tällä hetkellä ainoita keinoja, jolla sitä vastaan voidaan taistella.

Tedros puhui maanantaina tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin etäyhteyksillä Genevassa, uutistoimisto Reuters raportoi.

Belgiassa huolestuttava tartunta-aalto

STT kertoo, että Belgiassa on havaittu huolestuttava, nopea nousu koronavirustartuntojen määrässä, varoittivat maan terveysviranomaiset maanantaina. Uusista tartunnoista lähes puolet on todettu Antwerpenin kaupungin lähistöllä. 

Viimeisen viikon aikana Belgiassa on todettu 1 952 uutta tapausta, mikä on yli 70 prosenttia enemmän kuin edellisviikolla.

Guardianin mukaan hallituksen odotetaan kiristävän rajoitustoimia tartunta-aallon torjumiseksi.

Virus on jo lähes kaikkialla maailmassa

Johns Hopkinsin yliopiston mukaan maailmanlaajuisesti tartuntoja on jo yli 16,3 miljoonaa. 

Tähän mennessä maailmanlaajuisesti yli 648 000 ihmistä on menehtynyt koronaviruksen seurauksena. Virustartuntoja on vahvistettu 210 eri maassa sen jälkeen, kun ensimmäinen tapaus vahvistettiin Kiinassa joulukuussa 2019.

Eniten tartuntoja on vahvistettu Yhdysvalloissa, jossa tapauksia on o yli 4,2 miljoonaa. Toisena on Brasilia 2,4 miljoonalla tapauksella ja kolmantena Intia, jossa tartuntoja on vahvistettu 1,4 miljoonaa.

Intiassa vahvistettiin sunnuntaina yli 50 000 uutta tartuntaa, mikä on maan ennätys päivittäisissä tartunnoissa.

Päivitetty kello 14.19: Lisätty STT:n tieto Belgian tartuntatilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat