Koronavirus iski voimalla helsinkiläissairaalaan: Laakson sairaalan työntekijöillä todettu 69 koronatartuntaa – koviin varotoimenpiteisiin ryhdytty

Mira siirtyi vapaaehtoisesti koronahoitajaksi –"Jännittää, lähtevätkö ihmiset pois hoitotyöstä pandemian jälkeen" 5:05
Mira siirtyi vapaaehtoisesti koronahoitajaksi, kertoo nyt valinnastaan. Hän ei liity Laakson sairaalan koronavirustartuntoihin.

Helsingissä sijaitsevan Laakson sairaalan työntekijöillä on todettu yhteensä 69 koronavirustartuntaa. Asiasta kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tänään tiedotustilaisuudessa.

Vapaavuori kertoi tartunnoista myöhemmin myös Twitterissä. Kolmasosa tartunnan saaneista on jo parantunut taudista.

Noin puolet tartunnoista on todettu kolmella osastolla, joilla hoidetaan koronaviruspotilaita. Laakson koronaterveysaseman henkilökunnalla tartuntoja ei ole tullut ilmi.

Lisäksi 14 potilaalla muilla kuin koronavirusosastoilla on todettu tartunta.

Tällaisia varotoimia sairaalassa on tehty

Pormestarin mukaan kaikki tartunnan saaneet työntekijät on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin. Koronavirustartunnan saaneita potilaita hoidetaan eristyksissä suojavarotoimin, ja myös potilaiden kautta altistuneet ovat karanteenissa.

Vapaavuori kertoo, että työntekijöille on myös painotettu, että töihin saa tulla vain terveenä ja oireettomana. Varotoimena kaikki sairaala-alueella työskentelevät testataan, oli heillä oireita tai ei. Tiistai-iltaan mennessä testejä on pormestarin mukaan otettu lähes 500.

Lisäksi koronaviruspotilaiden hoidossa suojautumista parannetaan. Vapaavuori kertoi infossa, että hoidossa siirrytään käyttämään korkeamman tason FFP2-tason hengityssuojaimia. Lisäksi henkilökunnan välisissä kontakteissa käytetään kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Lue myös:

    Uusimmat