Koronavirus iski Teneriffalle – voiko matkan perua, jos sen on jo varannut? Matkatoimistot vastaavat

5:42
Videolla eristyksissä oleva suomalainen kertoo tunnelmista Teneriffalla.

Jos kalenterissa häämöttää matka Teneriffalle, mutta matkakuume on vaihtunut koronaviruspelkoon, matkan perumiseen tai siirtoon pätevät normaalit sopimusehdot.

Sekä TUI:lta että Aurinkomatkoilta kerrotaan, että yhtiöt seuraavat ulkoministeriön matkustustiedotetta.

Tiistai-iltana ulkoministeriö ei suositellut välttämään Espanjaan tai Teneriffalle matkustamista vaan neuvoi noudattamaan kohteessa tavanomaista varovaisuutta.

Kummastakaan yhtiöstä ei toistaiseksi oteta kantaa siihen, miten ehdot muuttuisivat, jos ulkoministeriö muuttaisi ohjeistustaan.

Teneriffalla ilmi tulleen koronavirustapauksen vuoksi ainakin 20 suomalaismatkailijaa on suljetussa Costa Adeje Palace -hotellissa.

Aurinkomatkojen suomalaisia asiakkaita hotellissa on 16 ja TUI:n 4, minkä lisäksi hotellissa majailee ainakin joitakuita itsenäisesti matkansa varanneita.

Yhteensä hotellissa on tuhatkunta asiakasta.

– Toki jos siihen hotelliin on buukattu matka, me järjestämme sitten toisen majoituksen, kertoo Laura Aaltonen TUI:n viestinnästä.

Aaltosen ja Finnairin viestinnän Johanna Joutsiniemen mukaan hotellissa majailevat ihmiset saavat liikkua hotellin alueella vapaasti. Muonituksesta huolehtii hotelli.

Siihen, kuka lopulta maksaa muonituksen ja suunniteltua pidemmäksi venyneen majoituksen, Aaltonen ja Joutsiniemi eivät osaa vastata.

– Tätä ei ole vielä päästy pohtimaan. Sitten kun ollaan pidemmällä ja matkustajat pääsevät kotimatkalle, on aika katsoa vastuuta ja kustannuksia, Joutsiniemi sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.