Koronavirus iskenyt lukuisiin vanhainkoteihin maailmalla, tuhansia on kuollut – uusista uhreista kerrotaan päivittäin

7:30
Vanhainkodeissa on todettu tartuntoja myös Suomessa. Katso video!

Eri maiden mediat ovat kertoneet tautipiikeistä lukuisissa vanhainkodeissa ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Ranskan viranomaiset kertoivat viime viikolla lähes 1 500 vanhuksen kuolleen koronaan hoivakodeissa.

Viikonloppuna kerrottiin, että skotlantilaisessa hoivakodissa Glasgow'ssa 16 asukasta on kuollut koronaan. Tänään BBC kertoi, että toisessa skotlantilaisessa hoivakodissa on kuollut kahdeksan potilasta.

Ranska kertoi viime perjantaina, että ainakin 1416 vanhusta on kuollut koronaan vanhainkodeissa. Yksi synkistä alueista vanhusten osalta on Grand Estin alue Ranskan itäosassa, jossa tartuntoja on todettu noin kahdessa kolmasosaa vanhainkodeista.

Paikallinen terveysviranomainen kertoi viime viikolla, että 570 vanhusta on kuollut alueella koronaan.

Koronan runtelemissa Espanjassa ja Italiassa on raportoitu myös huolestuttavasta tilanteesta vanhainkodeissa. Ainoastaan yhdessä vanhainkodissa Madridin Leganesin kaupunginosassa kymmeniä ihmisiä on kuollut koronaan. 

Napolissa puolestaan kaikki asukkaat yhdestä vanhainkodista vietiin sairaalaan sen jälkeen, kun useita asukkaita oli kuollut koronaan.

Ruotsin yleisradioyhtiö kertoi viime viikolla, että Ruotsissa noin 90 paikkakunnan vanhainkodissa on joko todettu tai epäillään koronavirustartuntaa.

Yhdysvalloissa vanhusten kuolemia koronaan on raportoitu eri puolilla maata. Minnesotan osavaltion viranomaiset kertoivat lauantaina, että osavaltiossa koronaan kuolleista 24:stä yli puolet, eli 13,  on vanhainkodin asukkaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja