Ruotsissa jälleen lähes sata koronakuolemaa vuorokaudessa: Kuolleita 17-kertainen määrä Suomeen verrattuna

Hallitus vaatii lisää valtaa koronanviruksen aikaan, myös kuolleiden määrä saattaa olla kaksinkertainen – kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo, mikä on koronakriisin tilanne Ruotsissa 3:28
Näin kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kuvaili Ruotsin tilannetta maanantaina 6. huhtikuuta

Ruotsissa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä on noussut 687:ään. Uusia kuolemantapauksia kirjattiin vuorokaudessa 96 kappaletta. Vahvistettuja tartuntatapauksia on tähän mennessä rekisteröity vajaat 8 500.

Ruotsin tehohoitorekisterin mukaan tehohoidossa on tällä 470 potilasta. Tehohoitoon tulevien määrä on jonkin verran tasoittunut Tukholman alueella kun taas muualla maassa se on kasvamaan päin, sanoo valtionepidemiologi Anders Tegnell.

Hänen mukaansa pääkaupunkiseutu ja muu maa eroavat selvästi tosistaan myös vanhainkotien tilanteen kannalta. Tukholman alueella kolmasosa koronatartunnan saaneista yli 70-vuotiaista asuu vanhusten hoivakodeissa, muualla maassa vain viisi prosenttia.

Ruotsin radio uutisoi aiemmin, että Ruotsissa koronavirusepidemiasta aiheutuneista kuolemista noin neljäsosa on kirjattu Tukholman alueen vanhainkodeissa. Alueen 300 vanhainkodista vajaassa puolessa on havaittu virustartuntoja.

Ruotsin asukasluku on reilut 10 miljoonaa eli noin kaksinkertainen Suomeen verrattuna.

Juttua muokattu 8.4. kello 15.51: Päivitetty juttua STT:n kattavammalla sähkeellä. 

Lue myös:

    Uusimmat