Tilanne Espanjassa pahenee kiihtyvää tahtia: Jo useita satoja koronaviruskuolemia päivittäin, lähes 4000 hoitotyöntekijää sairastunut – sotilaat löysivät vanhainkodeista hylättyjä ja jopa kuolleita

2:47
Lähes 4000 hoitotyöntekijää on Espanjassa saanut koronavirustartunnan muun muassa suojavarusteiden puutteellisuuden vuoksi. Osa hoitohenkilökunnasta käyttääkin suojanaan roskapusseja.

Espanjassa koronaepidemian vaatimien uhrien määrä nousee kiihtyvää tahtia. 

Maan hallituksen mukaan viimeksi kuluneen vuorokauden aikana kirjattiin 514 uutta kuolemantapausta. Määrä on uusi ennätys. 

Edellinen kirjattiin eilen, jolloin kerrottiin 462 kuolemantapauksesta. Yhteensä koronaan kuolleita on Espanjassa jo noin 2 700.

Espanjassa on nyt raportoitu maailmanlaajuisesti kolmanneksi eniten koronakuolemia. Eniten koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia on raportoitu Italiassa, yli 6 000. 

Vahvistettuja koronatartuntoja Espanjassa on jo lähes 40 000.

Tuhansia hoitotyöntekijöitä sairaana

Reutersin mukaan lähes 4 000 hoitotyöntekijää on Espanjassa saanut koronavirustartunnan. Määrä vastaa noin 10 prosenttia koko maan sairastuneista. 

Syynä hoitohenkilökunnan sairastumiseen on muun muassa suojavarusteiden puute. CNN kertoo, että osa hoitotyöntekijöistä käyttää suojanaan roskapusseja.

Luistinrata muutettu ruumishuoneeksi

Uhreja on Espanjassa jo niin paljon, että pääkaupungissa Madridissa Palacio de Hielo (Jääpalatsi) -ostoskeskuksen luistinrata on muutettu tilapäiseksi ruumishuoneeksi. 

Viereinen kongressikeskus puolestaan toimii noin 5 500 vuodepaikan kenttäsairaalana.

Madridin hautausmaat ovat keskeyttäneet ruumiiden vastaanottamisen, koska henkilökunnalle ei ole riittänyt suojavarusteita.

Maan asevoimat avustaa koronaepidemian vastaisessa taistelussa muun muassa desinfioimalla vanhainkoteja.

– Armeija on löytänyt näillä käyneillä vanhoja ihmisiä, jotka on hylätty täysin, ja jopa kuolleita vuoteissaan, puolustusministeri Margarita Robles kertoi Telecinco-television haastattelussa. Hänen mukaansa tällaiseen vanhusten kohteluun aiotaan suhtautua "tiukasti ja joustamattomasti". 

Syyttäjäviranomaiset kertovat jo aloittaneensa tutkimukset tilanteesta joissain vanhainkodeissa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja