Koronavirus ei hidasta nyrkkeilyn olympiakarsintoja, suomalaisiskijä kummastelee Iso-Britannian erikoista toimintaa – "Raha ratkaisi näissä kisoissa"

Koronavirus on sekoittanut urheilumaailman tapahtumakalenterin täysin uuteen uskoon, mutta nyrkkeilyn olympiakarsinnat viedään kuitenkin normaalisti läpi Lontoossa. Nyrkkeilyvalmentaja Maarit Teuronen ja nyrkkeilijä Elina Gustafsson eivät näe tilanteessa panikoimisen tarvetta, vaikka viruksen eteen tehtyjen toimenpiteiden vähyys kummastuttaakin.

Nyrkkeilyn olympiakarsinnat ovat parhaillaan täydessä käynnissä Lontoossa. Koronavirus ei ole vaikuttanut tapahtuman läpivientiin lainkaan, vaikka muualla maailmassa nyrkkeilytapahtumiakin on peruttu.

– En tiedä, onko edes mitään muuta käynnissä kuin nyrkkeily. Kaikki järjestään on peruutettu paitsi nämä. Kai ne ajattelivat, että täällä ollaan ja olimme valmiina, oman urakkansa sunnuntaina päättänyt Elina Gustafsson kertoo MTV Urheilulle.

Gustafssonilla on oma aavistuksensa siitä, miksi olympiaturnaus järjestettiin normaalisti, vaikka koronavirus pyyhkii vauhdilla muita urheilutapahtumia kalenterista. Rajoitusten puute kuitenkin kummastuttaa. Tapahtuma suljettiin yleisöltä ensimmäisen kerran vasta maanantaina.

– Raha ratkaisi näissä kisoissa, että nämä pidettiin, mutta vasta tänään rajoitetaan ensimmäisen kerran yleisöä. Ei meillä ole ollut täällä mitään rajoituksia. 

– Englannissa on suhtautuminen koronaan vähän eri tasolla kuin Suomessa tai muualla Euroopassa. Vähän ihmetyttää, että muissa Euroopan maissa on aika tarkkaan kiristetty, mutta täällä ei ole mitään, Gustafsson ihmettelee.

Olympiakarsintansa toisella kierroksella turkkilaiselle Busenaz Sürmenelille kärsittyyn tappioon päättänyt Gustafsson suhtautuu itse koronavirukseen rauhallisesti. Hän on kuitenkin onnellinen, ettei Euroopassa rajujakin toimenpiteitä aiheuttanut koronavirus tuota harmeja hänen kotimatkalleen.

– En itse panikoi tämän asian kanssa. Olen vain onnellinen, että sain lennon täältä pois. Itse vain jännitin, pääseekö täältä enää pois, jos tuo lentoliikenne lakkaa, Gustafsson iloitsee.

"Ihan hyvä, kun täällä kerran ollaan jo"

Gustafssonin lisäksi Lontoossa nähdään myös toinen suomalaisottelija Mira Potkonen, joka aloittaa oman urakkansa tiistaina. Potkosen valmentaja Maarit Teurosen mukaan päätös karsintaturnauksen läpiviemisestä ei aiheuta närää. Urheilijoiden terveydestä huolehditaan hyvin.

– Täällä on terveitä urheilijoita kuitenkin. Heillä on aina otteluaamuna lääkärintarkastus ja kuumeen mittaus. Ihan hyvä, kun täällä kerran ollaan jo, että tämä läpi viedään, Teuronen sanoo.

Koronavirus ei ole aiheuttanut nyrkkeilypiireissä minkäänlaista paniikkia, mutta tietynlaisia toimenpiteitä se kuitenkin on aiheuttanut toimijoiden sisällä.

– Hyvin rauhallisesti ja asiallisesti suhtauduttu tähän. Ei mitään paniikkia, eikä hysteriaa, mutta kaikki ottavat huomioon, että on käsidesiä, ei halata, eikä anneta poskipusuja, Teuronen kertoo 

– Järjestäjien puolesta painotettiin samoja ohjeita, joita tulee kaikkialta. Käsihygienia ja välttäkää lääppimistä ja koskemista, Teuronen avaa.

Lue myös:

    Uusimmat