Korona levisi tapahtumassa, jossa Elina Gustafsson otteli – vastustajan joukkueessa useita tartuntoja: "He eivät ajatelleet kenenkään terveyttä"

4:06
Tulosruutu 24. maaliskuuta: Tokion olympialaiset siirrettiin vuoteen 2021.

KOK:lle sataa nyt runsasta kritiikkiä siitä, ettei se keskeyttänyt nyrkkeilyn olympiakarsintaturnausta Lontoossa ajoissa, vaan jatkoi tapahtuman pyörittämistä samalla, kun kaikki muu urheilu oli pysähtynyt.

Aiemmin maaliskuussa Lontoossa järjestetyn olympiakarsintaturnauksen pitäminen keskellä koronavirusepidemiaa näytti jo tapahtumahetkellä kyseenalaiselta. Jälkikäteen katsottuna se näyttää entistä isommalta virheeltä.

Turkin nyrkkeilyliiton mukaan maan joukkueesta kaksi nyrkkeilijää ja päävalmentaja Seyfullah Dumlupinar saivat koronavirustartunnan olympiakarsinnoissa.

– Vaikka maailma oli jo ottanut äärimmäisiä keinoja käyttöön taistellakseen virusta vastaan, olen hämmentynyt, että KOK:n lajipäälliköt ja Ison-Britannian hallitus antoivat turnauksen käynnistyä, vaikka monella meistä oli huoli asiasta ja lähes kaikki muu urheilu oli keskeytettynä, Turkin nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Eyup Gozgec hämmästeli The Guardianin mukaan.

– He eivät ajatelleet kenenkään terveyttä, kun he järjestivät tämän karmean tapahtuman.

Gozgec vahvistaa tiedon kolmesta tartunnan saaneesta Turkin joukkuessa.

– Kaikki he ovat nyt hoidossa ja ovat onneksi hyvässä kunnossa, Gozgec raportoi.

"Raha ratkaisi näissä kisoissa"

Suomesta turnauksessa oli mukana useampi nyrkkeilijä, joista tunnetuimat olivat olympiamitalisti Mira Potkonen ja Euroopan mestari Elina Gustafsson. Potkonen ei ehtinyt kuitenkaan otella ennen kuin turnaus keskeytettiin kolmen päivän jälkeen.

Gustafsson puolestaan putosi omassa sarjassaan jatkosta hävittyään ottelunsa juuri Turkin joukkueen maailmanmestarinyrkkeilijälle Busenaz Sürmenelille.

– Raha ratkaisi näissä kisoissa, että nämä pidettiin, mutta vasta tänään rajoitetaan ensimmäisen kerran yleisöä. Ei meillä ole ollut täällä mitään rajoituksia, Gustafsson kertoi aiemmin MTV Urheilulle.

– Englannissa on suhtautuminen koronaan vähän eri tasolla kuin Suomessa tai muualla Euroopassa. Vähän ihmetyttää, että muissa Euroopan maissa on aika tarkkaan kiristetty, mutta täällä ei ole mitään, Gustafsson ihmetteli.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja