Koronaviruksesta Wuhanista käsin vlogannut mies katosi mystisesti – esiintyi riutuneen näköisenä viimeisimmissä päivityksissään

3:20
Terveysministerit sopivat toimista koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kiinalainen videobloggaaja, joka kertoi koronaviruksesta Wuhanista käsin, on kadonnut mystisesti. Time-lehti arvioi, että hänet on laitettu "pakkokaranteeniin".

Chen Qiushi, 34, kuvasi koronaviruksen keskuksessa, Wuhanin kaupungissa, koronavirukseen kuolleita ja sairastuneita täpötäysissä sairaaloissa. Kyseessä oli hänen omatoiminen projektinsa, jonka tarkoituksena oli kertoa suljetun sekä muusta maailmasta eristetyn kaupungin asukkaiden tarinoita. 

Yhdessä viimeisimmistä päivityksistään nuori mies näytti riutuneelta ja lähes tunnistamattomalta verrattuna siihen, miltä hän oli näyttänyt kolmisen viikkoa sitten saapuessaan kaupunkiin. 

Päivitykset loppuivat viime viikolla

Noin kahden viikon aikana Chen Quishi postasi yli sata päivitystä ja videota, joilla oli miljoonia katsojia. Myös paikallinen poliisi vaikutti hyvin kiinnostuneelta miehen päivityksistä. Chenin mukaan poliisi oli soittanut hänelle ja kuulustellut hänen vanhempiaan.

– Minua pelottaa, hän sanoi kyynelsilmin videollaan.

Viime viikolla miehen päivitykset ja videot yhtäkkiä loppuivat. Chenin äidin mukaan hän ei saanut poikaansa yhteyttä ja pyysi apua tämän löytämiseksi.

Myöhemmin Chenin ystävä, tunnettu taistelulajien mestari  Xu Xiaodong, kertoi suorassa YouTube-lähetyksessä, että Chen oli asetettu karanteeniin kahdeksi viikoksi, vaikka tällä ei ollut merkkejä koronavirustartunnasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja