Koronavirukseen sairastunut olympiavoittaja piti päiväkirjaa taudin ajan – kuvailee karusti päivittäisi oireitaan: "Silmien välissä tuntuu kipua"

Entinen keskimatkojen juoksija Kelly Holmes on julkaissut koronapäiväkirjansa, jossa kertoo tuntemuksistaan tartunnan aikana. Ateenan vuoden 2004 olympialaisten kaksinkertainen olympiavoittaja Holmes kertoi koronatartunnastaan marraskuun alussa.

Kelly Holmesin urheilu-uran kohokohta osui kesään 2004, kun hän voitti olympiakultaa 800 ja 1 500 metrillä Ateenassa. MM-kisoissa Holmes ylsi parhaimmillaan hopealle Göteborgissa vuonna 1995 ja Pariisissa 2003

Vuonna 2005 Holmes ilmoitti lopettavansa uransa 35-vuotiaana.

Marraskuun alussa 50-vuotias Holmes kertoi sairastuneensa koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Samalla Holmes kuvaili yksityiskohtaisesti Instagram-päivityksessään, minkälaisia oireita koronavirus oli hänelle aiheuttanut.

18 päivän koronapäiväkirjasta ilmenee, ettei entinen urheilija päässyt helpolla.  Voit katsoa Holmesin päivityksen tästä linkistä.

Päivityksestä ilmenee hyvin, miten oireet vähitellen muuttuvat kovemmiksi, mutta toisaalta myös oireiden vaihtelevuus, parempaa päivää seurasi huonompi. Lue Holmesin kuvailut päivä päivältä alta.

Päivä 1: Kipeä kurkku, kovaa päänsärkyä.

Päivä 2: Sama kuin yllä + kipuja kehossa ja kiristystä rinnassa.

Päivä 3: Sama kuin yllä, mutta pahempi + testaus.

Päivä 4: Pahaa päänsärkyä, hajuaistin menetys.

Päivä 5: Sama kuin yllä, positiivinen testitulos plus makuaistin menetys.

Päivä 6: Väsymystä, kiristystä rinnassa, päänsärkyä, pahaa huimausta.

Päivä 7: Päänsärkyä, huimausta, väsymystä, kevyttä yskää, ei maku- tai hajuaistia.

Päivä 8: Ollut hereillä aamuneljästä kovien särkyjen ja kovan huimauksen takia. Päänsärky alkaa helpottaa, joten jotain kehitystä. Maku- tai hajuaisti ei ole palannut vielä.

Päivä 9: Aamu. Luulin voivani paremmin, kun heräsin, mutta pääni tuntuu sumuiselta ja pyörryttää pahasti. Maku- ja hajuaisti eivät ole palanneet. Ilta. Tänään oli todella huono päivä. Päässäni tuntuu kovaa painetta. Jatkan nukkumista.

Päivä 10: Tuntuu kuin edistyisin. Päässä tuntuu vähemmän painetta, mutta se ei ole kokonaan poissa. Ei maku- tai hajuaistia. Vetämätön olo, mutta tuntuu hieman vahvemmalta.

Päivä 11: Aamu. Hyvä luoja, olen niin väsynyt. Mitä ihmettä tapahtuu. Silmien välissä tuntuu kipua. Jälleen päivä sohvalla.

Päivä 12: Poskionteloissa ja rinnassa painetta. Kevyttä päänsärkyä. Kehitystä tapahtuu.

Päivä 13: Ensimmäinen päivä, kun tunnen oloni puoliksi ihmiseksi. Jos sanoisin, että voin paremmin, valehtelisin, koska tiedän, että se ei ole totta. Tuntuu, että olen vähätellyt tuntemuksiani.

Päivä 14: Tunnen olevani 80 prosenttia itsestäni. Ei vieläkään maku- tai hajuaistia. Rinnan kiristystä ja lievää päänsärkyä.

Päivä 15: Huimausta ja huminaa päässä. Ei maku- tai hajuaistia, mutta olen työskennellyt tänään enemmän. Ehdottomasti parempaan suuntaan.

Päivä 16: Tämä on ollut helposti paras päiväni. Tein jopa kaksi kevyttä harjoitusta. En ole täydessä kunnossa, mutta on mukava tuntea olonsa vahvemmaksi lopulta.

Päivä 17: Heräsin päänsäryn kanssa. Eipä oikeastaan yllätä. Kehoni tuntuu erikoiselta, enkä pidä siitä.

Päivä 18: Laiska päivä. Kyllä tämä tästä.

Lue myös:

    Uusimmat