Koronavirukseen sairastunut Megan synnytti ollessaan hengityskoneessa – lääkärit joutuivat turvautumaan "viimeiseen mahdollisuuteen"

Maija, 41, ei kuulunut riskiryhmään, ja silti koronavirus iski hengenvaarallisella tavalla – nukutettiin teho-osastolla viikoksi 5:27
Maija ei kuulunut koronaviruksen riskiryhmään, mutta tauti iski silti hengenvaarallisella tavalla.

Nyt äiti ja lapsi voivat hyvin, kertovat Metro ja Daily Mail.

Toista lastaan odottanut Megan Sites, 27, oli seitsemännellä kuulla raskaana, kun hän hakeutui sairaalahoitoon hengitysvaikeuksien takia 1. huhtikuuta. Ohiolaisnainen ei pystynyt myöskään menemään makuuasentoon.

Keuhkokuvat paljastivat, että hänellä oli koronavirus. Hänet laitettiin hengityskoneeseen, vaikka häntä ei ollut nukutettu. Sen jälkeen hänet lähetettiin Joint Townshipin sairaalasta Miami Valleyn sairaalaan.

Meganin vointi kohentui, joten hengityslaite poistettiin. Seuraavan parin päivän sisällä Meganin vointi kuitenkin huonontui jälleen.

Läheiset eivät voineet olla tukena

Koronaviruksen takia läheisten vierailua potilaiden luona on rajoitettu. Megan ei nähnyt aviomiestään tai sukulaisiaan.

– Minulla oli todella vaikeita hetkiä. Sanoin itselleni, että tämä oli tässä, en selviä.

– Kaikki teki kipeää. Hengittäminen, liikkuminen, yskiminen, kaikki sattui.

Megan kysyi, voitaisiinko hänet jälleen kytkeä hengityskoneeseen. Tällä kertaa tosin hän toivoi, että hän voisi saada rauhoittavia.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tarvittiin vaativaa tehohoitoa

Lääkäri oli sanonut Meganin aviomiehelle, että hengityskone voisi auttaa Meganin raskautta jatkumaan 30. viikolle.

20 minuuttia myöhemmin aviomies sai puhelun lääkäriltä ja hänelle kerrottiin, että vaimon keuhkojen kunto oli romahtanut.

Meganin kohdalla turvauduttiin ECMO-hoitoon. Se on tarkoitettu hengityksen tai verenkierron vaikeasta vajaatoiminnasta kärsiville silloin, kun tavalliset hoitomuodot eivät riitä. Sairaanhoitajat.fi-sivusto kertoo, että hoitomuotoa on pidetty yhtenä vaativan tehohoidon vaativimmista osa-alueista, usein ”viimeisenä mahdollisuutena”.

Megan lähetettiin ECMO-koneen kanssa helikopterilla Miami Valleyn sairaalaan. Siellä hän synnytti poikansa keisarileikkauksella. Raskausaikaa oli takana 29 viikkoa ja kuusi päivää.

Synnytyksen jälkeen lapsi vietiin vastasyntyneiden tehohoidon yksikköön. 

Megan oli yhteensä viisi päivää kytkettynä ECMO-koneeseen. Kun hän heräsi, hän ei muistanut synnytyksestä mitään. 

Kuvailee selviämistään ihmeeksi

Aviomiehelle sanottiin, että Meganilla oli ollut alle 40 prosentin mahdollisuus selvitä. Megan jäi henkiin ja pääsi myöhemmin kotiin sairaalasta.

– On ihme, että istun tässä ja puhun kanssanne, Megan totesi Metro-lehden toimittajille.

Kymmenen päivää myöhemmin Megan pääsi näkemään vauvansa. Lapsi on edelleen tehohoidossa. Pienokainen on terve eikä hänellä ole koronaviruksen oireita.

Neljän tai viiden viikon päästä vastasyntynyt pääsee luultavasti kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat