Koronatartuntojen määrä jatkaa nousua Yhdysvalloissa – jälleen uusi karu ennätys

2:38
Katso MTV Uutiset Liven raportti Pennsylvaniasta, haastattelussa Trumpin kannattaja.

Yhdysvalloissa koronavirustartuntojen määrä jatkaa rajua nousua. Torstaina maassa kerrottiin 65 551 uudesta tartunnasta, mikä on uusi vuorokausikohtainen ennätys. Luku perustuu baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seurantaan.

Edellinen vuorokausiennätys, noin 60 200 tartuntaa, on tiistailta.

Yhteensä tartuntoja on todettu jo yli 3,1 miljoonaa, mikä on eniten maailmassa. Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu yli 133 000, mikä sekin on maailmanlaajuisesti korkein maakohtainen luku. Yhdysvalloissa on noin 330 miljoonaa asukasta.

Todettujen tartuntojen määrät ovat viime viikkoina olleet nousussa erityisesti maan läntisissä ja eteläisissä osavaltioissa.

Asiantuntijat ovat varoittaneet, että myös kuolemien määrä saattaa lähiaikoina kääntyä uuteen nousuun. Keskiviikkoillan ja torstain-illan välisenä aikana tilastoitiin Johns Hopkinsin mukaan noin tuhat uutta kuolemaa.

Presidentti Donald Trump on sitkeästi sitä mieltä, että tartuntamääriä selittää laaja testaus.

–  Syy siihen, että meillä on niin paljon tapauksia verrattuna huonommin pärjänneisiin maihin on se, että testauksemme on suurempaa ja parempaa. Olemme testanneet 40 miljoonaa ihmistä. Jos olisimme testanneet 20 miljoonaa, tapauksia olisi puolet nykyisestä, Trump tviittasi torstaina.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Asiantuntijat ovat toistuvasti todenneet, että Trumpin väite on vailla todellisuuspohjaa, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja