Yhdysvalloissa koronavirustartunnat kasvavat ennätysvauhtia ja presidentin arvostelu kiihtyy – Trumpin tukija MTV Uutisille: "En usko, että Trump voittaa tällä kertaa"

2:38

Yhdysvalloissa on uusia vahvistettuja tartuntoja nyt noin 50 000 joka päivä viimeisen viikon ajan. Yhdysvalloissa on maailman eniten koronavirustartuntoja, lähes kolme miljoonaa ja yli 130 000 on kuollut.

Presidentti Donald Trumpin arvostelu kiihtyy pandemian hoidon osilta, mikä huolestuttaa jo Trumpin tukijoita.

Northampton on yksi Pennsylvanian osavaltion piirikunnista, joka kääntyi viime vaaleissa demokraateilta republikaaneille ja Donald Trumpille. Marraskuun presidentinvaaleissa huomio on jälleen vaa’ankieliosavaltiossa ja sen tietää myös paikallinen John Easterday. Easterday tukee Trumpin ajatusmaailmaa, erityisesti väitettä, että koronakriisi on täysin hallinnassa.

– Minusta tuntuu, että he liiottelevat virusta. En tunne ketään, joka olisi kuollut siihen eikä tunne kukaan naapureistanikaan, Easterday kertoo MTV Uutisille Eastonin kaupungissa Pennsylvaniassa.

Pennsylvania on selvinnyt moneen osaltioon verrattuna vähemmällä, mutta myös osavaltion koronaluvut ovat kasvussa. Väestöön suhteutettuna erityisesti musta- ja latinoväestö on menehtynyt Yhdysvalloissa koronavirukseen.

– Olemme pulassa! Jos Trump uudelleenvalitaan, olemme kaikki pulassa. Hänestä ei seuraa mitään hyvää.

Ketä aiot äänestää?

– En ainakaan Trumpia, sanoo Fraydoe Romero.

Thomas Geitz on entinen demokraatti, mutta nykyisin Trumpin ylpeä tukija. Geitz myöntää, ettei Yhdysvalloilla ole kriisi hallinnassa, mutta tietoa muista maista ei oikein ole.

– Viimeksi kuin luin jotain Euroopasta vaikutti, että kriisi on menossa siellä parempaan suuntaan. En ole varma onko sielläkin nyt otettu takapakkia vai hoitavatko he tämän paremmin. En oikein tiedä, sanoo Geitz.

"En usko, että Trump voittaa tällä kertaa"

Yhdysvalloissa on maailman eniten vahvistettuja koronavirustartuntoja, mutta siitä ei pitäisi Geitzista syyttää Trumpia.

– En usko, että Trump voittaa tällä kertaa, mutta toivon, että hän voittaa. Hänelle on annettu pandemia ja protestit yhtäaikaa, mutta hän on vain yksi ihminen. Se ei ole helppoa.

Osa Trumpin tukijoista onkin huolissaan kaataako Yhdysvaltain synkkä koronakriisitilanne Trumpin jatkokausimahdollisuudet. Republikaanien leirissä käydään jo kovaa keskustelua, mitä tehdä laskevan presidentti Trumpin kannatuksen kanssa.

– Aiotko äänestää Trumpia?

– Kyllä! Hän on ollut presidenttinä kohta neljä vuotta, miksi ei valita häntä uudelleen?

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja