Koronatartuntojen määrä jämähtänyt Varsinais-Suomessa, Tyksin ylilääkäri: "Tilanne on poikkeuksellinen" – Uuden koronastrategian vaikutukset näkyvät lähivikkoina

4:58
Katso myös video: MTV Uutiset Live kertoi Varsinais-Suomen siirtymisestä koronan leviämisvaiheeseen elokuussa.

Varsinais-Suomen koronatilanne on juuttunut paikalleen. Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat pysyneet samalla tasolla kuin viikko sitten, kerrotaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) tiedotteessa. 

– Emme näe ilmaantuvuudessa laskua, mutta emme myöskään nousua. Tilanne on poikkeuksellinen, jota emme ole epidemian aikana aikaisemmin nähneet, Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa. 

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 172,4. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 175. Tehdyistä koronatesteistä 3,9 prosenttia on positiivisia tällä hetkellä. 

Sairaalahoidossa on 13 potilasta, joista alle viisi on tehohoidossa. Potilasvaihtuvuus on suurta, ja suurin osa potilaista on rokottamattomia. kerrotaan tiedotteessa. 

Viime viikolla sairaanhoitopiiri linjasi, että molemmat koronarokotteet saaneiden ei jatkossa tarvitse hakeutua testeihin, jos heillä on vain lieviä hengitystieinfektion oireita.

Suositus ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronalle, eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä. Myös vaikeista oireista kärsivät testataan edelleen. 

Tiedotteessa sivutaan myös hallituksen maanantaina 6. syyskuuta uudistettua koronastrategiaa, jossa siirrytään jatkossa paikalliseen torjuntaan.

Tämä tarkoittaa muutoksia myös Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän toimintatapoihin lähiviikkojen aikana. 

Ryhmä pitää kaikki suositukset toistaiseksi ennallaan. Ainoa muutos on rokotusvälin lyhentäminen kahdeksasta viikosta kuuteen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen  (THL) tuoreen suosituksen mukaisesti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja