Sanna Marin kertoi rajoitusten purusta Säätytalolla – koronapassin jatkoa pohditaan

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Katso hallituksen kommentit suorana lähetyksenä noin kello 13.30 alkaen.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) johtama hallitus on parhaillaan kokoontunut Säätytalolle pohtimaan koronarajoitusten ja koronapassin tulevaisuutta. Hallituksen odotetaan kommentoivan neuvotteluiden tähänastista antia noin kello 13.30. MTV Uutiset Live näyttää ministereiden kommentit suorana lähetyksenä ja seuraamme tilannetta myös tässä artikkelissa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Pääministeri Marin totesi Säätytalon portailla aamupäivällä, että "ilman muuta me haluamme alkaa rajoituksia purkaa".

– Haluamme kulttuuri-, tapahtuma- ja liikuntatoimintaa vapauttaa. Nämä alat ovat kärsineet tilanteesta erittäin paljon ja pitkään pandemian pitkityttyä, Marin toteaa.

Marin uskoo, että myös ravintolarajoituksia puretaan.

– Uskoisin, että näistäkin rajoituksista voidaan luopua. Mitä tulee erittäin korkean riskin tiloihin ja toimintaan, kuten vaikka yökerhoihin, niin varmasti pitää olla malttia ja varovaisuutta. Ruokaravintoloissa todennäköisesti voidaan edetä aiemmin rajoitusten purussa, Marin kertoo.

Mitä taas jäähyllä olevan koronapassin tulevaisuuteen tulee, niin oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) mukaan siinä on tällä hetkellä "aika suuria oikeudellisia haasteita".

– Koronapassissa on tällä hetkellä se problematiikka, että kun lainsäädäntö tehtiin, niin deltavirus oli vallalla. Nyt tavallaan maasto on muuttunut. Kun suunnistetaan, niin ajantasainen kartta on tärkeä. Nyt tavallaan kartta on vanhentunut, maasto on muuttunut. Omikron käyttäytyy eri tavalla (kuin delta), Henriksson arvioi.

– Meidän täytyy vakavasti pohtia, riittävätkö perustelut. Ovatko ne sen kaltaisia, että voidaan koronapassia pitää yllä, koska sillähän rajoitetaan ihmisten perusoikeuksia. Jos virus leviää riippumatta siitä, onko rokotettu tai ei, niin silloin asia on tullut uuteen valoon, Henriksson jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat