Kokoontumisrajoituksiin lievennyksiä Uudellamaalla huomisesta alkaen

Suomi ottaa vapaata matkustamista edistävän EU:n vihreän passin käyttöön vasta heinäkuun puolivälissä 2:02
Suomi ottaa matkustamista edistävän EU:n vihreän passin käyttöön vasta heinäkuun puolivälissä. Katso video!

Uudenmaan kokoontumisrajoituksiin tulee lievennyksiä huomisesta alkaen.

Asian vahvisti STT:lle Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) terveydenhuoltoyksikön ylitarkastaja Oona Mölsä.

Pääkaupunkiseudulla sekä keskisellä Uudellamaalla voi vastedes järjestää sisätiloissa enintään kymmenen hengen kokoontumisia.

– Sisätiloissa järjestettävissä kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa, huomauttaa Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedotteessa.

Ulkotilat jaettava selkeisiin lohkoihin

Rajatuissa ulkotiloissa saa järjestää enintään viidenkymmenen hengen kokoontumisia. Tätä suurempiakin kokoontumisia voi järjestää, jos tilassa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita.

– Kussakin lohkossa saa olla enintään 50 henkilöä. Lohkojen välille on järjestettävä selkeä suojavyöhyke, ja jokaiselle lohkolle täytyy olla omat kulkureitit, palvelut (kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat) sekä tapahtumahenkilökunta.

– Lisäksi kaikenkokoisissa ulkotilaisuuksissa asiakkaille tai osallistujille täytyy varmistaa mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

Itä-Uudellamaalla ja Länsi-Uudellamaalla – pois lukien Espoo ja Kauniainen – saa puolestaan järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

Muiden alueiden kokoontumisrajoituksista kuullaan lisää tällä viikolla

Länsi-Uusimaa (pois lukien Espoo ja Kauniainen) ja Itä-Uusimaa ovat kiihtymisvaiheessa ja muu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue eli pääkaupunkiseutu, Kerava ja Keski-Uusimaa ovat leviämisvaiheessa. 

Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alue on leviämisvaiheessa. Etelä-Karjalassa epidemia on laantunut perustasolle.

Etelä-Suomen avin on määrä päättää muiden alueidensa kokoontumisrajoituksista myöhemmin tällä viikolla.

Aluehallintoviraston päätökset kokoontumisrajoituksista ja turvavälien mahdollisuuden varmistamisesta ovat Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla tällä hetkellä voimassa 15.6.2021 asti.

Länsi- ja Sisä-Suomen avi teki rajoituspäätöksen, joka tulee voimaan huomenna. Linjauksen mukaan Keski-Pohjanmaan alueella kokoontumisten osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa kymmeneen henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön aikavälillä 2.–15. kesäkuuta. Tämä avin päätös ei koske Reisjärven kuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat