Koronan alkulähteellä kovat toimet: Kiinan Wuhanissa testataan taas kaikki kaupungin asukkaat koronan varalta

0:48
Tältä Wuhanin salaperäinen laboratorio näyttää ulkoa – levisikö korona täältä maailmalle?

Kiinassa Wuhanin kaupungin viranomaiset aikovat testata kaikki kaupungin asukkaat koronaviruksen varalta.

Testaus on päätetty toteuttaa sen jälkeen kun seitsemän siirtotyöläistä sai positiivisen koronatestituloksen. Kiinan keskiosassa sijaitsevassa Wuhanissa on 11 miljoonaa asukasta.

Hubein maakunnan pääkaupunkia Wuhania pidetään koronapandemian lähtöpisteenä. Kuukausikaupalla jatkunut eristys ja rankat rajoitukset saivat kuitenkin tartunnat häviämään, eikä kaupungissa ole tätä ennen rekisteröity yhtään paikallista tartuntaa yli vuoteen.

Kiinassa uusi tartunta-aalto

Jo kertaalleen koronaviruksen kukistanut Kiina kamppailee nyt uuden tartunta-aallon kanssa, kun eritäin herkästi tarttuva deltamuunnos leviää maassa. Tiistaina Kiinassa rekisteröitiin 61 uutta kotoperäistä tartuntaa. Heinäkuun puolivälin jälkeen tartuntoja on kertynyt jo yli 400.

Uusien tartuntojen myötä kokonaisia kaupunkeja on eristetty ja miljoonat ihmiset on määrätty pysymään kotona. Maan pääkaupunki Peking on suljettu turisteilta kesken parasta lomakautta, ja viranomaiset ovat kehottaneet siellä asuvia välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista pois kaupungista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja