WSJ: Wuhanissa kolme tutkijaa hakeutui sairaalaan jo marraskuussa 2019 – oireet samankaltaisia kuin koronassa

0:48
Tältä Wuhanin salaperäinen laboratorio näyttää ulkoa

Kolme Kiinan Wuhanin virologisen instituutin tutkijaa hakeutui korona- tai influenssaoireisena sairaalaan jo marraskuussa 2019, selviää The Wall Street Journalin (WSJ) saamasta Yhdysvaltain tiedusteluraportista. Ensimmäiset koronaoireiset tapaukset todettiin Wuhanissa joulukuun alussa 2019.

Julki tullut raportti on yksityiskohtaisempi kuin Donald Trumpin hallinnon viimeisinä päivinä julkaistu asiakirja, jonka mukaan useita Wuhanin tutkimuskeskuksen tutkijoita oli sairastunut. Oireet sopivat koronaan tai kausi-influenssaan.

WSJ:n nimettömän lähteen mukaan nyt julki tulleen raportin tiedot ovat peräisin kansainväliseltä kumppanilta ja mahdollisesti merkittäviä, mutta tarvitsevat vielä lisää tutkimusta.

Toinen nimetön lähde puolestaan kertoo, että tiedot ovat erittäin tarkkoja ja peräisin useista lähteistä. Hänen mukaansa tiedot eivät kuitenkaan tarkkaan kerro, miksi tutkijat sairastuivat.

Viruksen alkuperä ei vielä tiedossa

Raportti voi herättää epäilyjä siitä, että virus olisi peräisin kiinalaisesta laboratoriosta. Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump esitti tätä teoriaa useaan kertaan ja kutsuikin koronavirustautia ”Kiina-nuhaksi”.

Maailman terveysjärjestö WHO totesi Kiinan Wuhanin tutkimusreissun jälkeen, että laboratorioteoria oli äärimmäisen epätodennäköinen.

Tuoreet tiedot antavatkin painetta WHO:lle, sillä järjestössä on määrä keskustella tänään, kuinka viruksen alkuperän selvittämistä jatketaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja