Koronakuri on tiukka MTV:n uutistoimituksessa – vain studio on poikkeus hengityssuojainten käytössä: "Ajattelen ennen kaikkea katsojia"

Koronaviruksen leviämisen torjunta näkyy monin tavoin MTV:n uutistoimituksen päivittäisessä työssä. Käsihygieniasta pidetään huolta, etätyötä on lisätty ja hengityssuojaimia pidetään aina, kun liikutaan toimituksessa.

Studiossa hengityssuojaimia ei käytetä, mutta siihen on selkeät syyt, sanoo MTV:n uutisankkuri Jan Andersson.

Koronapandemia on viime keväästä lähtien huomattavasti kasvattanut MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien katsojamääriä. Sen myötä on lisääntynyt myös uutistoimitukseen tulevan palautteen määrä. Tätä nykyä huomattava osa katsojapalautteesta koskee sitä, mikseivät ankkurit käytä hengityssuojainta studiossa.

– Ymmärrän ihmisten huolen. Pitää kuitenkin muistaa, että työpäivästä olemme studiossa vain hyvin lyhyen ajan, ja suoria lähetyksiä lukuunottamatta käytämme maskeja orjallisesti, Andersson sanoo.

Anderssonin mukaan studiossa hengityssuojain vaikeuttaisi olennaisesti työn tekoa, koska se paitsi hankaloittaa puhumista saa myös silmälasit huurtumaan.

– Jos lasit huurtuvat, ei enää näe prompterin tekstiä, hän sanoo.

– Ajattelen ennen kaikkea katsojia. Jos puhuisimme maskit naamalla, varmaan 50 prosenttia viestistä menisi heiltä ohi.

Silti myös studiotyöskentelyssä riskejä on minimoitu. Turvaväleistä haastateltaviin pidetään kiinni ja aiemmasta poiketen haastattelun tekee aina vain toinen ankkureista, jotta pöydän ympärillä on riittävästi tilaa.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen sanoo, että toimituksessa on nähty paljon vaivaa tartuntariskien minimoimiseksi: käsidesin käyttö on jatkuvaa, istumaväljyyttä on lisätty turvavälien takaamiseksi ja jokaisen työntekijän on käytettävä kasvomaskia, kun liikkuu toimituksessa.

– Voin sanoa, että toimitus on terveysturvallinen paikka olla töissä, Einonen toteaa.

Paras osoitus menestyksekkäistä torjuntatoimista on se, että koko vuoden aikana toimituksessa on todettu vain kaksi tartuntatapausta.

– Työpaikalta tartuntaa ei ole saanut kukaan, Einonen sanoo.

MTV Uutiset etsi vastauksia katsojien koronakysymyksiin – katso videolta mieltäaskarruttavat asiat vastauksineen: 

3:44

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja