Laitoshuoltajana teho-osastolla työskentelevä Niko on koronasodan eturintamalla – tällaista työ on: “Tämä on henkilökohtainen haaste”

3:48
Laitoshuoltajana teho-osastolla työskentelevä Niko kertoo, millaista työ on.

Helsingin Meilahden sairaalassa laitoshuoltajana työskentelevä Niko Miettinen ei pelkää koronavirukseen sairastumista. Itsensä suojaamisen lisäksi työpaikalla on huolehdittava myös työkavereiden turvallisuudesta. 

Niko Miettisen viime viikot ovat olleet kiireisiä, kun koronavirus alkoi levitä Suomessa. Laitoshuoltajana työskentelevä nuori mies pitää huolta sairaalan tilojen puhtaudesta. Miettisen aikaisempi työpiste oli vuodeosastolla, mutta koronaviruksen myötä hän siivoaa nyt teho-osaston tiloja, tarvittaessa vaikka yötä myöten.

– Työvuoromme ovat laitoshuollossa ennen olleet kaksivuorotyötä, mutta koronaviruksen myötä olemme siirtyneet kolmivuoroon eli teho-osastolla teemme myös yövuoroja, Miettinen kertoo MTV Uutisten haastattelussa. 

Miehen mukaan koronavirus on aiheuttanut paljon muutoksia lyhyessä ajassa, ja uusia toimintatapoja opetellaan koko ajan tilanteen kehittyessä. Ohjeistuksiin tulee jatkuvasti tarkennuksia. Niitä on seurattava päivittäin. 

Tarkkuutta vaaditaan koko ajan

Vaikka Miettinen työskentelee tiloissa, joissa hoidetaan koronavirusta sairastavia potilaita, häntä itseään ei sairastuminen pelota. 

– Olen ottanut tämän henkilökohtaisena haasteena. Päivät ovat todella vaihtuvia ja erilaisia, hän summaa ajatuksiaan. 

Miehen mukaan huumorin merkitys on kasvanut työyhteisössä kiireiden keskellä. Muiden työntekijöiden huomioiminen on myös Miettisen mukaan tärkeää, jotta kaikkien turvallisuudesta pystytään pitämään huolta. 

– Työmme on fyysisesti raskasta. Suojavarusteissa tulee helposti kuuma. Omaa hengitystä täytyy myös kontrolloida, kun pitää hengityssuojainta. Kasvojaan ei esimerkiksi saa kosketella mitenkään, Miettinen toteaa. 

Katso Miettisen koko haastattelu artikkelin yltä löytyvältä videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja