Koronakriisi pakotti Kari Aihisen sulkemaan ravintoloidensa ovet – havahtui tilanteen valoisaan puoleen: "Kyllä olen koittanut nauttia joka päivästä"

Vaikka koronakriisi pakotti Kari Aihisen sulkemaan ravintolansa, on kokki kiitollinen ajasta, jonka hän saa nyt viettää lastensa kanssa.

Kaappaus keittiössä  -sarjasta tutun kokin ja keittiömestari Kari Aihisen arki muuttui kertaheitolla puolitoista kuukautta sitten, kun koronavirusepidemia sai alkuun useita rajoitustoimia Suomessa. Aihinen joutui sulkemaan vastikään Helsinkiin avatun Version-ravintolansa, sekä Turussa sijaitsevan Roster-ravintolansa. Tällä hetkellä Aihisen arki koostuu kahden ala-asteikäisen poikansa päivien pyörittämisestä. 

– Yhdeksästä kahteen olen luokanopettaja ja loppupäivä sitten tehdään jotain sporttia jätkien kanssa. 

Aihinen toivoo kovasti, että ravintoloiden ovet saataisiin jälleen auki 1. kesäkuuta. Katseensa hän on kuitenkin kääntänyt jo tulevaan vuoteen, että miten tilanne todella tulee lopulta näkymään alalla. 

– Millaista se avaaminen on, miten tästä elpyy, kuka käy ravintolassa. 

– Tässähän on mennyt vasta tämä huhtikuu, eli tämä on ollut tämmöinen esileikki. Sanon, että ne ravintolat, jotka ovat auki ensi vuoden huhtikuussa, ovat selviytyjiä. 

Aihinen kertoo olevansa huolissaan siitä, mitä koronakriisi tulee todella merkitsemään ravintola-alalle kokonaisuudessaan sekä kuinka tilanne tulee sitä tosiasiassa muuttamaan. Hän kertoo kuitenkin uskovansa vakaasti siihen, että hänen oma firmansa tulee tilanteesta selviämään, vaikka koronakriisi onkin valtava kolaus kaikille ravintoloille. 

– Olen sellainen ihminen, etten hirveän kauan jaksa olla huolestunut, vaan päinvastoin. Kun saadaan Roster ja Version joku päivä taas auki, me tullaan kovempana takaisin, kuin koskaan. 

Korona-aika on pakottanut Aihisen tavallaan myös rauhoittumaan kotielämään ja kokki kertookin olevansa erityisen kiitollinen siitä, että hän saa viettää nyt runsaasti aikaa poikiensa kanssa. 

– Olen vuodesta 2016 asti vetänyt kaikki kiekot maaliin: kolme ravintolaa, avioerot ja muuta. Niin ajattelen myös, että tämä oli tämmöinen maailman luoma pakkoloma herra Aihiselle. Kyllä olen koittanut nauttia joka päivästä. 

Aihisen mukaan perheen arki pyörii pitkälti poikien etäkoulun ympärillä. Pojat aloittavat päivänsä usein videopalaverilla opettajansa kanssa, ja päivän mittaan Aihinen auttaa ja neuvoo poikiaan koulutehtävissä. 

– Olen myös siitä otettu ja onnellinen, että voin olla täysillä jätkien luokanopettaja ja kaveri. Myös varmaan mun kohdalla tämä on yhdistänyt mua ja kundeja, koska ollaan yhdewssä 24/7. 

Kokki toteaa, ettei tilanteessa todella auta muu, kuin elellä päivä kerrallaan. Valoa perheen arkeen tuo myös tällä viikolla siintävä vappu, jonka Aihinen toivoo voivansa viettää lastensa kanssa perheen mökillä. 

– Vähän mölkkyä, vähän futista, vähän ongintaa ja vähän tramppaa, niin mökillä on hyvä ihmisen olla.

Lue myös:

    Uusimmat