Korona vei ikonisen tavarataloketjun asiakkaat – toimitusjohtaja valottaa talousvaikeuksiin ajautuneen Stockmannin tilannetta

Koronaepidemia iski tavaratalo Stockmanniin – toimitusjohtaja kertoo, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa yhtiölle 5:07
MTV Uutiset Live: Onko Stockmannilla tulevaisuutta koronaepidemian jälkeen?

Tavarataloketju Stockmann on jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle hakemuksen päästä yrityssaneeraukseen. Toimitusjohtaja kertoo MTV Uutiset Livessä, kuinka kiperään tilanteeseen päädyttiin.

Talouselämän ylle on kasaantunut synkkiä pilviä koronapandemian laittaessa yhteiskuntajärjestyksiä uusiksi sekä Suomessa että muualla maailmassa. Tänaan aamulla tavarataloketju Stockmann ilmoitti hakeutuvansa yrityssaneeraukseen.

– Euroopassa puhjennut koronaepidemia on aiheuttanut merkittävän muutoksen toimintaympäristöömme ja vähentänyt asiakasmääriä, kertoo toimitusjohtaja Jari Latvanen MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Tavaratalot autioituivat

Verkkokauppa on Latvasen mukaan kiihtynyt merkittävästi, mutta se ei riitä korvaamaan tavarataloissa koettua asiakaskatoa. Toimitusjohtaja ei paljasta julkisuuteen lukuja siitä, miten paljon asiakasmäärät ovat konkreettisesti pudonneet.

– Pudotus on merkittävä. Tämähän johtuu siitä, että koronan vuoksi on tullut erinäisiä rajoituksia, Latvanen sanoo.

Hän uskoo, että ikonisen tavarataloyhtiön liiketoiminta ja työpaikat ovat jatkamiskelpoisia ja tervehdytettävissä koronaviruksen jälkeisessä maailmassa. 

Yrityssaneerausmenettely ei koske konsernin tytäryhtiöitä eli Stockmann-tavarataloja Baltiassa eikä Lindexiä.

Stockmann-tavarataloja on yhteensä 8, joista kaksi sijaitsee Baltiassa.

Juttua korjattu 6.4. klo 18.38. Termiä konkurssihakemus korjattu yrityssaneeraukseksi. 

Lue myös:

    Uusimmat