”Korona on valhetta” – äärioikeistolaisten veljesten lietsomat protestit leviävät Yhdysvalloissa

”Korona on valhetta”– koronasulkujen vastaiset protestit leviävät Yhdysvalloissa: Trump antaa tukensa mielenosoittajille 1:45
Koronasulkujen vastaiset protestit ovat levinneet osavaltiosta toiseen Yhdysvalloissa.

Washington Post -lehden mukaan ääri­oikeistolainen veljes­kolmikko on lietsonut Yhdysvalloissa leviäviä mielen­osoituksia. Mielenosoittajat ovat vaatineet koronasulkujen purkamista. Useimmat ovat huolissaan toimeentulostaan, mutta osa pitää koko pandemiaa valheena.  

Ihmiset ovat lähteneet kaduille ympäri Yhdysvaltoja protestoimaan koronarajoituksia vastaan. Koulut, ravintolat ja ei-välttämättömät liikkeet on toistaiseksi suljettu koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Viime perjantaina Yhdysvaltain liput liehuivat ja autojen torvet soivat, kun ihmiset kokoontuivat protestoimaan lukuisissa osavaltioissa koronarajoituksia vastaan. 

– Korona on valhetta, lukee kalifornialaisen mielenosoittajan kyltissä.

– Meidän on avattava Amerikka uudelleen. Voin antaa sinulle miljoonan syytä miksi! Jopa 22 miljoonaa amerikkalaista on nyt ilman työtä, kertoo floridalainen Rachel Cohen tuohtuneena.

Uutiskanava CNN:n mukaan mielenosoittajat haluavat, että kaikki ravintolat ja kaupat avataan, jotta ihmiset pääsevät takaisin töihin.

Trump on antanut tukensa mielenosoituksille

Washington Post -lehden mukaan mielenosoitukset ovat pääasiassa äärioikeistolaisen veljeskolmikon suhmuroimia. Kolmikko on sosiaalisen median kautta lietsonut protesteja koko maassa. Veljeksillä on yhteyksiä aselobbausjärjestöihin. 

Presidentti Trump on Twitterissä tukenut mielenosoittajia. Presidentti muun muassa kehotti "vapauttamaan" Michiganin, Minnesotan ja Virginian määräyksistä. Kaikissa kolmessa osavaltiossa on demokraattikuvernöörit.

Myös vastamielenosoituksia on järjestetty

Erityisesti kysymykset talouden toipumisesta huolestuttavat ihmisiä, mutta mielipidemittauksien mukaan enemmistö yhdysvaltalaisista silti kannattaa rajoituksia. 

– Totta kai talous kärsii, mutta ihmisten terveys tulee ensin, sanoo floridalainen Rod Pierre CNN:n haastattelussa.

New Yorkissa Washingtonissa vastamielenosoittajat kantoivat valeruumissäkkejä Trump International -hotellin edustalle protestoidakseen Trumpin toimia covid-19 -epidemian aikana.

Yhdysvalloissa on tilastoitu covid-19-kuolemia yli 39 000, mikä on eniten koko maailmassa. Viime päivinä Yhdysvalloissa on kerrottu jopa yli 2 000 uudesta kuolemasta päivittäin.

Katso yllä video koronasulkujen vastaisista mielenosoituksista Kaliforniassa ja Floridassa.  

Lähde: CNN ja Washington Post

Lue myös:

    Uusimmat