Korona levisi piknikin yhteydessä Helsingissä – Husin ylilääkäri vahvistaa tapahtuneen ja varoittaa viikonlopun juhlijoita

3:59
Korona levisi nuorison piknikillä Helsingissä – puisto voi olla viruslinko.

Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen toivoo nuorilta fiksua käyttäytymistä päättäjäisviikonloppuna myös ulkoilmassa.

Marimekon entinen toimitusjohtaja Mika Ihamuotila tviittasi eilen tapauksesta, jossa ainakin neljä nuorta on sairastunut koronaan puistopiknikin jälkeen Helsingin Sinebrychoffin puistossa.

Husin infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen vahvistaa MTV Uutisille, että koronavirus on levinnyt puistoilun yhteydessä Helsingissä. Hänellä ei ole tarkempaa tietoa siitä, onko kyseessä juuri Ihamuotilan tarkoittama tapaus.

– Eihän meistä kukaan varmuudella tiedä, mistä se tartunta tulee. Mutta jos samasta porukasta useampi saa tartunnan, niin todennäköistä on, että se tulee sieltä, missä on oltu yhdessä.

Korona voi tarttua myös puistossa. Järvisen mukaan jos ollaan tiiviisti yhdessä lähekkäin, korona voi levitä ulkoilmassakin.

– Ensimmäisenä herää kysymys, miten siellä piknikillä on toimittu. Jos puistossa ollaan piknikillä, niin sehän ei tarkoita, että siellä ollaan turvavälin päässä, vaan tartuntariski riippuu siitä, mitä siellä sitten tehdään. Jos käyttäytymisohjeita noudatetaan, pidän riskitasoa silloin pienenä, Järvinen sanoo.

Varotoimet kannattaa muistaa

Huonolla varotoimien noudattamisella puistokin voi siis Järvisen mukaan olla tartuntalinko, vaikka ulkotilassa tartuntariski onkin pienempi kuin sisätiloissa.

Päättäjäisviikonloppuna on mahdollista, että tauti leviää, jos ollaan tiiviissä kontaktissa ulkoilmassa.

– Toivoisin, että nuorisokin muistaisi, vaikka olisi juhlajuomia otettu, minkälaiset varotoimet ja suositukset on annettu, Järvinen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja