Korona leviää yhä nopeasti Vaasassa, mutta kaupunginjohtaja uskoo parempaan jo lähipäivinä: – "Jo ensi viikolla näemme parempia lukuja"

3:35

Vaasan sairaanhoitopiiri on tällä hetkellä ainoa, jossa koronavirus on leviämisvaiheessa. Ilmaantuvuusluku sairaanhoitopiirissä on 333 sataatuhatta asukasta kohden. Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry luottaa kuitenkin siihen, että tilanne muuttu paremmaksi jo mahdollisesti ensi viikolla.

Hallitus esitteli tänään uusia suosituksia viruksen leviämisen hillitsemiseksi. Leviämisvaiheessa olevilla alueilla pitäisi näin ollen rajoittaa kokoontumiset kymmeneen henkilöön, sulkea julkiset tilat, keskeyttää aikuisten ryhmäliikunta ja siirtyä korkeakouluissa etäopetukseen. 

Häyrylle hallituksen tänään esittelemissä suosituksissa ei ollut juuri mitään uutta. Hänen mielestään se kertoo myös viestinnän toimimisesta keskushallinnon ja alueiden välillä.

– Kun olemme olleet Vaasassa tämän toisen aallon piikkipaikalla, olemme pystyneet jo aika paljon näitä toimenpiteitä tekemään ja olemme niihin ryhtyneet jo ennen, kuin hallitukselta tulivat nämä linjaukset. Tämä kertoo mielestäni siitä, että varautumisen viestiketju valtiovallalta alueille ja kunnille päin, mutta myös toiseen suuntaan. 

Häyry kiittelee tämänpäiväisiä ohjeita selkeydestä ja siitä, että ne mahdollistavat paikallisen tilanteen huomioimisen.

Vaasa otti kovat toimet käyttöön jo ennen hallituksen suosituksia

Vaasan seudulla on tehty jo kaikki hallituksen nyt antamat suositukset ja hieman enemmänkin.

Aluehallintovirasto on kieltänyt yli kymmenen henkilön yleisötilaisuudet Vaasan sairaanhoitopiirin alueella ja suosittelee myös yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksien perumista toistaiseksi. Vaasan korkeakoulut siirtyivät jo viime viikolla etäopetukseen. Myös toisen asteen oppilaitokset ovat Vaasan seudulla nyt etäopetuksessa ja osin myös peruskoulut. Myös kaupungin liikuntatilat on toistaiseksi suljettu.

– Tartuntatilanne oli niin vakava, että jouduimme menemään yli hallituksen antamista suosituksista.

Häyry luottaa siihen, että koronatilanne saadaan Vaasan alueella näillä toimilla hallintaan. 

– Jo viimeisten päivien lukujen perusteella tilanne on stabiloitumassa. Ensi viikolla nähdään varmaan jo paljon parempia lukuja kuin tähän asti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja